25 момичета и жени на възраст от 14 до 24

...
25 момичета и жени на възраст от 14 до 24
Коментари Харесай

ЗВЕРСТВО: Украинският омбудсман разказа за масово изнасилване в Буча

25 девойки и дами на възраст от 14 до 24 години са били обект на постоянно обезчестяване по време на съветската окупация на град Буча в Киевска област. Това съобщи Людмила Денисова, комисар по правата на индивида във Върховната Рада на Украйна, пред пред The ​​New York Times и BBC, съобщи meduza.io.

Според нея 25 дами са били държани в мазето на къща в Буча в продължение на 25 дни. Денисова твърди, че девет жертви на полово принуждение към този момент са бременни.

„ Руските бойци им споделиха, че ще ги изнасилят по подобен метод, че да не желаят да имат полов контакт с никой мъж, с цел да им попречат да имат украински деца “, сподели украинският омбудсман.

Людмила Денисова означи, че в този момент е невероятно да се оцени мащабът на половите закононарушения, осъществени от съветските военни по време на окупацията, защото не всички жертви на обезчестяване са подготвени да приказват за случилото се. Преди дни Денисова сподели, че петима съветски бойци са изнасилили 14-годишно момиче в Буча, след което тя е забременяла, в града е изнасилено и 11-годишно момче.

Вестник New York Times в огромен материал за кланетата в Буча цитира историята на локалния гражданин Владимир Шепитко. Той описа, че след края на окупацията неговият племенник е разкрил в къщата им тялото на жена с огнестрелна рана в главата. Пристигналите служители на реда по време на претършуване откриха скъсани опаковки на презерватив и един употребен презерватив в къщата.

BBC предава историята на Анна, 50-годишна жителка на Киевска област, която живее в селски регион на 70 километра от Киев. Тя твърди, че на 7 март е била изнасилена от чеченец, воюващ на страната на Русия. Съпругът на дамата се опитал да я отбрани и бил погубен. Според Анна тя била избавена от обстоятелството, че четирима бойци влезнали в къщата и отвели чеченеца. Войниците, които я избавиха, живееха в къщата на Анна няколко дни. По думите й, откакто си тръгнали, тя намерила опиати и виагра. Жената твърди, че по време на окупацията бойците „ пушили и се напивали “.

Буча е под окупация от първите дни на съветската инвазия в Украйна. Руските войски влязоха в Буча на 25 февруари, оповестиха локалните управляващи. На 31 март кметът на Буча Анатолий Федорук разгласи освобождението на града.

След напускането на съветските войски в Буча са открити телата на 360 души, от които над 250 са с огнестрелни и осколъчни рани, а доста са умряли от апетит, мраз и липса на медицински грижи и медикаменти, сподели Руслан Кравченко, шеф на Буча. прокуратурата, оповестиха за NYT. Основно, съгласно него, са убити цивилни. Служител на градското гробище сподели пред изданието, че измежду убитите в Буча има единствено двама украински бойци. Според оценката на прокурора броят на починалите в региона на Бучанск може да доближи минимум хиляда души.

Жители на Буча и проверяващи настояват, че съветските военни, основани в стъкларска фабрика в Буча, стоят зад изтезанията, изнасилванията и извънсъдебните изтезания на арестувани. Според Руслан Кравченко, следователите са разкрили сървър на територията на завода, който, евентуално, може да помогне за идентифицирането на причинителите. Според прокурора проверяващите са получили стотици страници военни данни. Русия отхвърля каквото и да е присъединяване в убийствата на цивилни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР