25 млн. евро ще получи Украйна за разминиране на деокупираните

...
25 млн. евро ще получи Украйна за разминиране на деокупираните
Коментари Харесай

25 млн.евро за Украйна за разминиране на освободените земи

25 млн. евро ще получи Украйна за разминиране на деокупираните територии. Защитата на цивилното население е приоритет, съобщи ръководителят на дипломацията на Европейския съюз Жозеп Борел.

В Киев се организира среща на върха Украйна-ЕС, на която се разисква процеса на присъединение на страната към Европейския съюз, реакцията на Брюксел на войната на Русия против Украйна, Формулата на мира на Зеленски, както и съдействието в региона на възобновяване на Украйна и световната продоволствена сигурност. Тази заран формалните среща на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и 15 европейски комисари започнаха на фона на въздушна паника, която обхвана територията на цяла Украйна. Това е 24-ата среща на върха Украйна-ЕС, само че първата сходна политическа задача на високо ниво на Европейски Съюз в страна, в която се води война, и съгласно наблюдаващите тя има огромна алегорична стойност.

" Ще бъдем непреклонни в решимостта си ", написа Мишел в Туитър в петък при идването си в Киев.

Очаква се по време на разискванията на отговора на Европейски Съюз на войната в Украйна на Киев да бъде дадено и нарастване на броя на украинските бойци, които ще бъдат подготвени в границите на задачата на Европейски Съюз за военна помощ на Украйна, от 15 000 на 30 000 души.

Наред с други неща, европейската делегация има намерение да разиска в Киев опцията за потребление на замразените на Запад съветски активи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР