25 МИР-София е район, който добре познавам, роден съм там

...
25 МИР-София е район, който добре познавам, роден съм там
Коментари Харесай

Калоян Методиев: БСП и Нинова останаха единствените, които Борисов не успя да подчини или примами с постове

„ 25 МИР-София ” е регион, който добре познавам, роден съм там и съм израснал. Бих споделил, регион, който познавам до болежка, като ще подчертая „ до болежка ”, тъй като е проблематичен. Но, ми се желае да приказваме и за национална политика, тъй като в 25 МИР-София е огромната борба сред Корнелия Нинова и Бойко Борисов – те водят главните начала за това по какъв метод желаеме да се развива България отсам: по модела на ГЕРБ, на една подмолна страна с печални резултати – последно място по всичко в Европейски Съюз, или моделът, при който имаме промишлен растеж, индустриална страна, национална отбрана на приходите, обществена политика ”.
Това сподели политологът доктор Калоян Методиев, втори в листата на „ Българска социалистическа партия за България ” в 25 МИР-София пред Евроком.
„ Вторият модел към този момент се видя, че е вероятен. Че за България има и различен път. Защото, по време на ръководството на Нинова като стопански министър излязохме за 7 месеца и преди всичко по индустриално произвеждане в Европейски Съюз, и се откриха 22 милиарда за обществена политика, покачиха се приходите, пенсиите, безвъзмездни станаха детските градини. А това въздейства и на демографията. Т.е. - вижда се, че това би трябвало да бъде действителния конфликт каква страна желаеме и кой модел ”, добави още Методиев.
В отговор на въпрос на водещия предаването „ Делници ” политологът акцентира: „ Корнелия Нинова не се прегъна пред Борисов – той не можа нито да я подчини, нито да я примами с постове. Само тя остана – виждате, че Политическа партия и Демократична България излъгаха гласоподавателите си, споделиха: в никакъв случай с Бойко и с Пеевски, а първата им работа беше да отидат и да създадат тази сглобка ”.
„ В началото на диалога ни казахте, че в 25 МИР иска ми се наложи да се боря с трима артисти и попитахте кой ще пее по-вярно. Ако гласуваме за един ден – да си създадем удоволствието и подкрепим този или оня артист. Но не гласуваме за 1 ден. Моите почетения към „ Възраждане ”, само че те нямат потенциал да ръководят нищо, потенциалът им за ръководство е съвсем нулев, законодателният им е съвсем нулев ”, добави още политически линии Калоян Методиев.
Той беше безапелационен: „ Сериозната партия, която има потенциал да движи индустриалната стопанска система е Българска социалистическа партия. Защото имма и стартъп стопанска система, която ПП-ДБ пазят, само че тя за мен е доста виртуална. Бях шеф на кабинета на Нинова в МИИ и знам какво е значимо за страната. И мога да ви кажа напълно решително, че най-важното нещо за страната, с цел да се движи напред, с цел да е постоянна - това е промишлеността. На нас ни би трябвало промишленост, промишленост, промишленост. Производство – за знаем какво произвеждаме, а не виртуални стартъп артикули. Да, забавни са, в света приказва се за това, само че съгласно мен би трябвало се придържаме към неща, които дават непоклатимост. Защото ние сме народ, който обича стабилността, развиването и би трябвало да се придържаме към тези неща, а не към рисковите инициативи. Не сме хазартен или пиратски вид народ ”, акцентира политологът.
По думите на Калоян Методиев България и българското общество незабавно се нуждаят от постоянна стопанска система и от хора, които знаят по какъв начин да се ръководят обществените системи – с цел да може всички да са сигурни и за живота си, и за приходите си – от пенсията до заплатата, за жилището си.
Той напомни излезлите данни на Евростат за продължителността на живота за 2023 година, съгласно които страната ни е на последно място в Европейски Съюз ” Хората тук живеят с 10 години по-малко от тези в Испания или Италия. По-голяма диагноза за смяна и за това, че би трябвало да се заложи на сигурността – няма ”, уточни Методиев.
И той беше безапелационен, че това не е в резултат на климатични промени, а само на политика и ръководство. „ Това би трябвало да е камбана, да удари, тъй като тук се оглежда качеството на живот – това е опазване на здравето, обучение, сигурност, това е качество на въздух, на вода, на храна. Не може да ядем второкласен храни в Европейски Съюз, по- ракови болести сме № 1 в Европейски Съюз, уточни Калоян Методиев и акцентира:
„ И отговорността за това – дебело да подчертая, е на Бойко Борисов, тъй като той еднолично ръководи страната 15 години. Преди това имахме интервали, в които имахме растеж, изравнявахме се с другите страни, Румъния беше зад нас, не бяхме толкоз изостанали, имахме позитивна демография от 2000 до 2007 година. А от 15 години – единствено последно място във всичко  в Европейски Съюз, единственото нещо, в което сме преди всичко е корупция. Проблемът с има име и се споделя Бойко Борисов ”, уточни Калоян Методиев и прикани хората да проявят малко разсъдък и гласоподават рационално – тъй като данните са безпощадни.
В диалога за общественият консерватизъм, който изповядва, Калоян Методиев сподели: Социалният консерватизъм почива на три неща: ред – в едно общество би трябвало да има ред, сигурност за всеки един член на това общество – физическа, за парцелите му, който има бизнес – за бизнеса. Всеки би трябвало да се усеща обгрижен от страната, страната би трябвало да му е другар, а не зложелател. И не трето място - фамилните полезности, такива, каквито и Българска социалистическа партия пази през последните години ”, съобщи той и даде образец с Истанбулската спогодба.
„ Никога не съм се отделял от тези правила, това е интегрална част от политиката, която пази Корнелия Нинова ”, съобщи Калоян Методиев и добави:
„ Най-важното е да може да бъде осъществена тази политика. Защото, е потвърдено към този момент, че през тези 3 години минаха доста опити като политически планове. Призовавам хората да съдят по резултатите – кой ги е излъгал, кой е влизал в сглобки, кой е посочил действителна подготвеност да приготвя закони, да вкарва закони, да осъществя политики и всяко едно от тези неща да се трансформира в действително деяние ”. И даде образец:
„ ПП-ДБ споделиха, че са подготвени още веднъж да се съберат след изборите. ОТ ГЕРБ ги упрекват във всички грехове и в това време споделят, че би трябвало да създадат евроатлантическа сглобка. Далеч съм от това да върша опити да ги проучвам въз основата на някакви правила, тъй като там правила няма, там има „ ти на мене основния прокурор, аз на теб – регулаторите. Вие сте корумпирани, не, вие сте по-корумпирани, но отново ще се съберем ”.
В политическия диалог и Българска социалистическа партия политологът беше безапелационен и явен: „ Атаката против Българска социалистическа партия не е серпантина – сериозна офанзива,  с компромати, с вътрешна съпротива в Българска социалистическа партия, която е обилно финансирана от ГЕРБ. Това не е загадка а никого – през контракти, през избрани лица. С което се цели да се дестабилизира Българска социалистическа партия, тъй като това е единствената партия, която остана неподчинена на модела на Борисов ”, уточни Калоян Методиев и напомни за съдружните сътрудници, които Борисов е унищожил през годините - всяко допиране там се е оказвало смъртоносно.
За Ваня Григорова и „ Левицата ”: Видяхте статистиката - Григорова пренебрежимо малко утвърждение от 2 %,  по този начин наречената Левица - 1 %. Призовавам хората да не пилеят гласа си, нещата в страната се съществени и са нужни незабавни дейности за смяна ”, уточни Калоян Методиев и в отговор на имитация на водещия сподели:
„ Григорова и до ден сегашен не е дала отговор от кое място са тези големи средства за акцията й в София, кой й ги даде, с цел да направи по-скъпа акция от милиардера Терзиев. Първата работа като стана общински консултант, беше – с изключение на да си направи заплатата на 6500 лв., което е парадокс, в Европа никой не взима толкоз а 2 дни работа - да влезе в сглобка с ГЕРБ. За да я изберат отпред на здравната комисия, знаете комисите ръководят Общински съвет, това е действителната власт ”, разяснява Меетодиев.
По думите му, в случай че направи разбор на речта на Ваня Григорова и на Борисов  би споделил: „ Той я похвали и сподели, че тя за него е огромен политик, а тя от самото начало го наричаше господин Борисов. За сметка на това, не ми е комфортно всичките нейни прилагателни да ги изброявам – стартира да наскърбява Българска социалистическа партия, „ Възраждане ”, ПП-ДБ, нямаше някой, който да не беше посочен и то с един дебелашки език.
„ Това за мен е един изкуствено напомпан план от Бойко Борисов и виждате по какъв начин се движи той – преди 6 месеца Григорова твърдеше, че желае да става кмет на София, по-късно излезе от Общински съвет на София, с цел да става народен представител. Каза, че няма интерес към Европейския парламент, в този момент внезапно – и лидер на листата за Екологичен потенциал ”, заключи политологът.
В отговора на въпроса за какво това е целенасочена офанзива против Българска социалистическа партия и акция, вървяла през последните години като бухалка – „ разединение, разединение, разединение ”: „ Вижда се, че няма такова нещо – в националистическото пространство на тези избори имаме над 10 обединения. От „ Възраждане ” единствено произлязоха две обединения за вота в този момент. Но там такава офанзива няма ”.
“Ще пазя полезностите на обществения консерватизъм, които показах. На второ място – политиката на партията, която ме е номинирала. Нормално е да застана зад Нинова и зад политиката, която организира. Особено обществената. И на трето място, несъмнено – това са гласоподавателите в моя изборен регион. 25 МИР-София е най-тежкият, тъй като е голям – това е „ Красна Поляна ”, „ Люлин ”,  „ Надежда ”, „ Обеля ”, „ Овча купел ”. Познавам до болежка региона, наблягам думата „ болежка ”, тъй като 25 МИР-София е проблематичен - от позиция на приходи и райони, от позиция на престъпност – в кварталите към момента има феномени като неустановеност, обири, мутренски прояви. ”

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР