25 мъже и 14-годишен младеж скочиха в езерото в парк

...
25 мъже и 14-годишен младеж скочиха в езерото в парк
Коментари Харесай

Спасителят на Богоявленския кръст в Стара Загора е 38-годишният Станко Танев

25 мъже и 14-годишен юноша скочиха в езерото в парк „ Йордан Капсамунов ” в Стара Загора, с цел да спасят Богоявленския кръст. Най-бързо до него стигна 38-годишният Станко Танев, който е ръководител на Българската федерация фенове на историческото оръжие “Поп Минчо Кънчев ”.
 stanko-tanev-arhimandrid  stanko-tanev  krast-1
Станко показа, че за първи път скача за кръста и посвещава триумфа на татко си, който чества имен дан на 6 януари. Той пожела на всички да са живи и здрави, и да пазят българското у себе си.
Протосингелът на Старозагорска митрополия архимандрит Богослов извърши Велик Богоявленски водосвет и освети бойните флагове на Втора Тунджанска механизирана бригада в двора на храм „ Св. Николай Мирликийски ”. Той съобщи на бригаден военачалник Костадин Кузмов поздравления от името на Старозагорския митрополит Киприан. Владиката не участва на ритуала, поради идното си присъединяване в откриването на Желязната черква в Истанбул.

На Богоявленския обред участваха ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, регионалният шеф Гергана Микова и заместничката й Петя Чакърова, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, депутатът Радостин Танев, общински съветници и стотици старозагорци и посетители на града.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР