25 хиляди щатски долара е струвало на бюджета извеждането на

...
25 хиляди щатски долара е струвало на бюджета извеждането на
Коментари Харесай

25 хиляди долара дал кабинетът за евакуацията на моряците от Царевна

25 хиляди щатски $ е коствало на бюджета извеждането на евакуираните моряци от кораба " Царевна " и превозването им назад в родината. Новината пристигна от финансовия министър Асен Василев, който съобщи, че това са разноските на Министерски съвет за ангажирането на държавния " Еърбъс ", летял от Сочи до Варна.

А питането пристигна от герберката Славена Точева, която взриви залата с изказване, че шефката на кабинета на премиера Кирил Петков Лена Бориславова персонално е посрещнала моряците. От думите й стана ясно, че тя евентуално е била на борда на машината.

Василев обаче не удостовери. По-рано пък Петков посочи, че се чака " наследник " кулоар за извеждането на кораба " Рожен ". А кабинетът държи непрекъснат контакт с моряците на борда му, както и с останалите на " Царевна ". Очаква се и двата кораба да подхващат курс към България, когато стане безвредно за тази цел. Капитанът на " Царевна " оставал на пост, тъй като има заплаха плавателният съд да бъде високомерен.

Депутатката от ГЕРБ настоя, че евакуацията на останалите обаче е била осъществена персонално от тях, а изискванията по интервенцията сами са договорили. Петков не й остана задължен и сбито отсече, че службата, виновна за сполучливото им извеждане, е " Военно разузнаване ".

ТЕМА преди 15 минути 251 преди 4 часа 1782 преди 20 часа 1598
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР