25-годишният Йордан Исаев, който е обвинен за това, че е

25-годишният Йордан Исаев, който е обвинен за това, че е ...

Да пуснат под домашен арест 25-годишния бомбаджия, зове адвокатът му.

25-годишният Йордан Исаев, който е обвинен за това, че е ранил двама служители на реда със самоделна бомбичка по време на мача ЦСКА - Левски от 18 април, не заслужава да бъде в затвора.
Той трябва да бъде пуснат под домашен арест, защото не е криминално проявен човек и не извършва престъпление всеки ден. Бомбичката, която хвърлил, е инцидент. Това заяви пред Нова адвокатът на хулигана.

Припомняме, вчера, 23 април Софийският градски съд реши да не освободи 25-годишния Исаев срещу по-лека мярка за неотклонение. Така той остана за постоянно в ареста.

Според защитника на Исаев веднага след инцидента, младият мъж е осъзнал какво е направил, казал е на родителите си и веднага се предал. Вчера обаче съдията по делото - съдия Вера Чочкова, записа в мотивите си за решението, че Исаев се е предал доброволно цели 3 дни след мача, когато вече е бил идентифициран и разпознат и от представители на фенклуба на футболния отбор.

"Много съжалява за това, което е сторил", обясни още адвокатът.

"С действията си той оказа пълна подкрепа на разследването, част по-скоро да приключи и той да си получи заслуженото. Съдът обаче прие, че на този етап той трябва да бъде изолиран за ареста", недоволства още адвокатът.

Темата коментира и министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Днес пред БНТ той заяви, че случаят всъщност е тежък, защото с бомбичка могат да се ранят много хора едновременно. По думите му от бомбичка могат да пострадат случайни хора на стадиона, невинни фенове, други служители на съоръжението.
Според министъра проблем трябва да се търси и в образованието и възпитанието на младите. /news.bg

Източник: dnesplus.bg