25-годишна родилка и бебето ѝ са починали в болницата във

...
25-годишна родилка и бебето ѝ са починали в болницата във
Коментари Харесай

25-годишна родилка и бебето й починаха в болницата във Велинград

25-годишна родилка и бебето ѝ са умряли в болничното заведение във Велинград през вчерашния ден. Жената е била от Ракитово, заяви bTV.
Още по темата
Днес пред лечебното заведение са се събрали хора от обитаемото място, има и полиция. Според брачна половинка на 25-годишната родилка, той я е докарал в болничното заведение към 4.30 часа през вчерашния ден сутринта. Мъжът твърди, че няколко часа по-късно от МБАЛ-Велинград са му съобщили, че жена му и новороденото са умряли.

По думите на брачна половинка родилката, която има още две деца, не е имала болести. Тя е ходила и на консултация за бременността.

Мъжът ѝ упреква лекарите, че са се забавили, защото съгласно него, когато са пристигнали за раждането, не е имало доктор на промяна.

От болничното заведение изясняват, че след раждане по действен път, макар многочасовите опити на лекарите, не са съумели да спасят младата жена. От здравното заведение прецизират, че бебето е мъртвородено. В реанимационните дейности са взели участие експерти по гинекология, хирурзи и анестезиолози. Всички подхванати медицински действия са осъществени при съблюдаване на логаритмите и съгласно стандарти на актуалната здравна процедура, споделят още от МБАЛ-Велинград.

Извършена е аутопсия, точната причина за гибелта ще стане ясна след дни.

Роднините са подали тъжба в полицията. Образувано е досъдебно произвеждане. 

Ръководството на болничното заведение е уведомило всички способени органи, назначени са нужните инспекции. Днес на място са представители на Медицински одит. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР