25-годишен студент в Медицински университет – Пловдив има нужда от

...
25-годишен студент в Медицински университет – Пловдив има нужда от
Коментари Харесай

Студент по медицина води битка с тежко заболяване и има нужда от помощта ни

 25-годишен студент в Медицински университет – Пловдив има потребност от помощ. Приятели на Петър се свързаха с редакцията на Plovdiv24.bg , с цел да споделят историята на възпитаника на  Езикова гимназия " Иван Вазов “. Наскоро Петър Радев е диагностициран с остра миелобластна левкемия и би трябвало да стартира лекуване, за което се нуждае от донор на костен мозък. Приятелите и сътрудниците му провеждат акция по взимане на кръв на следващия ден в Отделението по урология в УМБАЛ Пловдив (бившата Окръжна болница) и Александровска болница в София за HLA типизация.

Вижте апела на младия пловдивчанин във фейсбук:

" Приятели, за страдание неотдавна бях диагностициран с остра миелобластна левкемия и тези дни ще стартирам лекуване. Въпросът е, че напълно скоро ще нуждая се от донор на костен мозък. В момента благодарение на мои сътрудници се провежда тестване за HLA съгласуемост, за което е нужно единствено вземането на малко кръв.

Този тест е безвъзмезден и с него ще бъдете включени в интернационалната листа на донори, където сте анонимни и в случай че се окаже, че сте съвместими с някой пациент, имате избора да дарите костен мозък за него. Имате и правото да откажете, в случай че сте съвместими с някого, само че цялата процедура за взимане на костен мозък трае 1-2 минути, малко е мъчителна, само че може да спасите нечий живот с това подаяние. Процедурата не крие никакви опасности за донора.

Има и втори вид, който е съответно тестване за характерен пациент и се прави в Александровска болница в София, само че то коства 370 лв. и не мога да карам никой да заплаща такава сума и не сте и длъжни по никакъв метод.

Единствено Ви апелирам от сърце, който има опция, на следващия ден през целия ден ще се провежда взимане на кръв в отделението по урология в Окръжна болница Пловдив за HLA типизация, която ще се извърши в София, гратис е и е същинска опция да спасите човешки живот, в случай че не моя, то най-малко на различен човек. Доколкото знам, ще се провеждат и други дни за взимане на кръв, само че за момента не знам по кое време ще е това.

Този тест се прави в Александровска болница в имунологията. За хората, които са в София, ще им е по-удобно напряко там. Безкрайно ще съм ви признателен, който има опция, да се тества и да показа с близки и другари, в случай че могат и те да се тестват ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР