25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за извършени

...
25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за извършени
Коментари Харесай

Мъж се представи за болен в спешен COVID кабинет и го обра

25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвиняване за осъществени обири на мобилни апарати, употребявани за потребностите на болнично Коронавирус поделение и незабавен Коронавирус кабинет в пловдивско ДКЦ.

Сигнали за кражбите са подадени в интервал от една седмица, а болничното заведение и лечебният център се намират на територията на Второ и Четвърто районно управление (на МВР), съобщи Пловдив24.

Бързата интервенция на криминалисти е открила причинителя на действието и мъжът към този момент е в ареста.

Изяснен е и механизмът, по който кражбите на мобилни апарати са осъществени. Мъжът се показал за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки незабавен Коронавирус кабинет в ДКЦ, употребявал по-трудната пъргавина на лекаря, облечен в защитни средства и правил кражба на мобилен телефон и пари в миг на нехайство.

За да се добере до Коронавирус поделение в една от пловдивските лечебни заведения, методично събирал информация за неработещи камери и недостатъци при пропускателния режим на медицинските експерти. В хода на работа проверяващи са открили, че влизайки в отделенията, мъжът крадял оставени без контрол по-ценни движимости.

Сред пострадалите има и пациенти, които след приключване на карантината се чака да подадат своите сигнали.

Мъжът е остарял познайник на полицията по линията с голям брой престъпни прояви. Справка в масивите на Министерство на вътрешните работи сочи, че против лицето има повече от 15 заявителски материала за обири, регистрирани единствено през последните 2 години.

На 27 ноември тази година лицето е излязло от пловдивския арест, след което още веднъж се е върнало към незаконната си активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР