25 г. мъж от с. Жеравна загина в изключително тежко

...
25 г. мъж от с. Жеравна загина в изключително тежко
Коментари Харесай

Кошмарна катастрофа край Котел! Млад полицай загина при зверската касапница, две коли са смачкани до неузнаваемост

25 година мъж от с. Жеравна почина в извънредно тежко ПТП край Котел. Откаран в сериозно положение за лекуване в Сливен, няколко часа по-късно младия служител на реда В. Д. почива в резултат на тежките контузии.

При излизане от десен завой в условия на мокра и хлъзгава пътна настилка, лидерът на лек автомобил WF GOLF IV губи ръководство над колата и връхлита върху идващия в насрещното платно лек автомобил RENAULT, ръководен от 56 годишен мъж от гр. Хасково, оповестява kotelnews.com



Шофьорът на “реното” описа: „ Когато излизаше от завоя не можа да овладее колата стартира да прави нещо като дрифтове досега, в който се блъсна с голяма мощ в мен. Беше се завъртял по този начин, че ме удари със задницата си, мощно отскочи и се блъсна в мантинелата. Бърза помощ се отзова доста бързо. Спряха и други участници в придвижването с цел да оказват помощ, даже в някои от колите имаше лекарки, едната до колкото разбрах от Шумен. Те се включиха в оказването на първа помощ на момчето, което не изглеждаше добре. От удара не знам по какъв метод беше отвън колата, имаше много кръв.”



На мястото на тежкото ПТП дойде и роднина на потърпевшия от Жеравна, който изясни, че момчето е чиновник на Министерство на вътрешните работи и работи в Бургас, само че в този момент бил в отпуск за няколко дни и всеки ден идвал по това време до Котел с цел да спортува в градската фитнес зала.



”Опитен водач е, познава пътя, въпреки всичко е от региона, нещо се е случило с цел да стане по този начин. Колко пъти му споделях да си стои вкъщи на топло и да си почива…От 1963 година съм водач, що произшествия станаха на това място и в региона на тези завой. Много би трябвало да се внимава, вижте на 50 метра от тук има два паметника на млади девойки. Малко по-нагоре преди години починаха десетина деца в рейс, доста народ загуби живота си по тези завои. Господ да пази”, съобщи роднината на починалия.



На няколко десетки метри от смачкания автомобил чиновник на ПБЗН-Котел носеше на ръце огромната газова бутилка на „ голфа”, която дружно с обемиста бас каса и усилвателя на аудио уредбата от удара са изхвърчали от задната част на купето. Събралите се разясниха по какъв начин е допустимо това и толкоз ли едва е била закрепена.



За близо половин час придвижването през котленски проход беше затворено с цел да може авариралите коли да бъдат евакуирани от екип на пътна помощ Котел. Дежурни от компанията за пътно поддържане почистиха и обезопасиха мястото на произшествието. По случая е формирано разследване.















Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР