25 души ще се изправят пред съда днес след придружените

...
25 души ще се изправят пред съда днес след придружените
Коментари Харесай

Изправят пред съда 25 души след демонстрациите за Първи май в Берлин

25 души ще се изправят пред съда през днешния ден след съпроводените с принуждение митинги в Берлин във връзка Деня на труда, заяви градската прокуратура, представена от ДПА.

Сред тях са няколко обвинени, свързани с нападението против ефирен екип. Инцидентът е разследван от особено полицейско поделение, занимаващо се с политически стимулирани закононарушения, сподели шефката на берлинската полиция Барбара Словик пред радио Ер Бе Бе.

Тя означи, че са арестувани 209 души от полицията през вчерашния ден, когато се отбелязваше Денят на труда - по традиция ден на огромни митинги в немската столица.

Заради пандемията от ковид обаче тази година огромните митинги бяха анулирани. Бяха позволени някои по-малки демонстрации при съблюдаване на обществена отдалеченост, като множеството минаха без произшествия, означи Словик.

Арести в Берлин по време на опит за митинг против ограниченията за изолираност

Стотици хора късно през вчерашния ден стачкуваха в централния берлински регион Кройцберг, който нормално е епицентър на митингите за Деня на труда. Те палиха бомбички и обиждаха полицията. Демонстрацията не бе позволена, което значи, че участниците в нея са извършители на закона. Протестът се свързва с извънредно леви деятели.

Словик не уточни детайлности за политическата ориентировка на маскираните, нападнали публицисти от екип на телевизия Цет Де Еф. Говорителка на полицията сподели, че четирима от нападнатите е трябвало да получат болнична помощ поради пострадванията си, а шестима са задържани, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР