25 души от дом за възрастни хора Гергана“ са с

...
25 души от дом за възрастни хора Гергана“ са с
Коментари Харесай

119 души са заразени в домовете за възрастни хора Гергана“ и Св. Георги, 7 от тях починаха

 25 души от дом за възрастни хора " Гергана “ са с позитивни проби за ковид. Трима от инфектираните са от личния състав, останалите 22 души – консуматори на дома. Всички са в положително общо положение, без признаци. Създадена е нужната организация за обслужване на позитивните лица, които са изолирани. В дома продължава да се прави четирикратна стерилизация и разчистване на пространствата, оповестиха за Varna24.bg от пресцентъра на Община Варна.  

Ето и формалната информация за новите случаи на инфектирани във Варна, предоставена от РЗИ. 

Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Варна и региона, РЗИ Варна осведоми: 

В единния информативен портал за COVID-19, за последнотоденонощие, са регистрирани 31 нови случая на лица от област Варна, с позитивни проби за COVID-19.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани позитивни проби за COVID-19 в осведомителната система доближиха 864. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника гр. Варна са 41пациента; с леки признаци или без признаци на домашно лекуване са 599 лица, излекувани са 217 лица.

Служителите на РЗИ- Варна направиха епидемиологични изследвания в два обекта за даване на обществени услуги, по отношение на регистрирани позитивни проби на настанени в домовете консуматори и на обслужващия личен състав.

В Частен Дом за остарели хора и за хора с деменция «Свети Георги» - Варна, са изследвани 249 консуматори – от тях 93 са с позитивни резултати за COVID-19, от тях 6 лица от Дома са починали; изследвани са 40 лица от обслужващия личен състав – от тях 9 са с позитивни проби за COVID-19, от тях 1 приет в болница, на интензивно лекуване в УМБАЛ «Света Марина»- Варна.

Дом за остарели хора и за лица с физически увреждания «Гергана», гр. Варна – взети са общо 162 проби от домуващите и обслужващия личен състав, от тях 26 лица (домуващи) са позитивни за COVID-19, от тях 1 лице е починало; измежду личния състав са регистрирани 2 случая на позитивни за COVID-19.

Служителите на РЗИ-Варна не престават епидемиологичното изследване и пробонабирането на материал за лабораторно проучване.

С цел ограничение разпространяването на болестта, инспекторите са предписали нужните противоепидемични ограничения, които ще бъдат обект на следващ и контролни инспекции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР