25 деца и младежи с ментални проблеми участват в петото

...
25 деца и младежи с ментални проблеми участват в петото
Коментари Харесай

Международен лагер Вие сте част от нас“ помага на деца и младежи с ментални проблеми

25 деца и младежи с ментални проблеми вземат участие в петото издание на интернационалния лагер " Вие сте част от нас " в Атина (Гърция), който има за цел тяхната интеграция и възстановяване на физическото им положение.

Инициатор и водеща организация е Федерация Адаптирана Физическа Активност Балкани и Черноморска област(ФАФА) с ръководител Слав Петков.

В програмата са включени голям брой интензивности и разнообразни спортни занимания. На старта на лагера участниците минаха профилирани проби, които демонстрираха моментното им положение и физическите им качества. В края ще бъде изработен разбор на постигнатите резултати, които ще бъдат оповестени по време на Европейската седмица на спорта #BeActive, която се организира през месец септември в страните от Европейския съюз.
 Козмин Моци и орлицата Фортуна зарадваха деца и младежи на лагер край морето
Козмин Моци и орлицата Фортуна зарадваха деца и младежи на лагер край морето

За поредна година ПФК „ Лудогорец “ застана зад идеята на асоциация „ Докосни дъгата “

" Провеждаме този лагер за пета година и сме доста удовлетворени от резултатите, които реализират участниците в него. Вярваме, че такива събития са потребни за действителната интеграция на децата и младежите, които се включват в тях и бихме желали да благодарим на всички, които спомагат за реализацията им. Това ни окуражи да продължаваме да го организираме и отсега нататък ", сподели Слав Петков.

В програмата на лагера вземат участие експерти от България, Чехия, Англия и Гърция, като и президентът на " Спешъл Олимпикс " Чехия проф. Хана Вълкова.

Лагерът се финансира по план на стратегия на Еразъм+ в бранш " Спорта " на Европейски Съюз.
 Снимка 440015
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР