25 ареста бяха извършени в Германия по подозрения за планиране

...
25 ареста бяха извършени в Германия по подозрения за планиране
Коментари Харесай

Германия предотврати опит за държавен преврат

25 ареста бяха осъществени в Германия по съмнения за обмисляне на държавен поврат, заяви BBC. Според сведенията група от извънредно десни някогашни военни е имала желание да щурмува постройката на Народното събрание и да вземе властта.

В основата на организацията е стоял 71-годишен мъж, към който останалите са се обръщали с купата принц Хенрих VIII. Според проверяващите той е един от двамата водачи, които са били арестувани по време на акцията, разпростираща се в 11 немски провинции.

Има данни, че измежду заговорниците има членове на екстремисткото придвижване " Граждани на Райха ", което от дълго време е в полезрението на немската полиция поради насилствени набези и расистки тайни теории. Неговите почитатели отхвърлят да признаят актуалната страна, като имат вяра, че тя е корпорация, открита от Съюзниците, спечелили Втората международна война.

Смята се, че почти 50 мъже и дами са били част от групата, която е възнамерявала да смъкна републиката и да я размени с модела на немското ръководство от 1871 година - империя, наречена Втория райх.

Като част от полицейската акция са били осъществени обиски из цялата страна, като два от арестите са направени зад граница - в Австрия и Италия, оповестява немската осведомителна организация DPA. Предстоят разпити на арестуваните.

Министърът на правораздаването Марко Бушман заяви в Twitter, че се организира огромна антитерористична интервенция, обвързвана с съмнения за идно " въоръжено нахлуване против конституционни органи ".

Планирането на преврата е почнало през ноември 2021 година, като значима роля в него са взели някогашни военни. В заговора е взел участие и някогашен крайнодесен член на Бундестага, долната камара на Народното събрание, твърди ZDF. Той е бил набелязан за предстоящ министър на правораздаването.

Според федералната прокуратура заговорниците към този момент са имали проекти по какъв начин да изземат властта. Те са вярвали, че могат да осъществят задачите си единствено с " военни средства и принуждение против държавни представители ", като са били подготвени да правят и убийства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР