25,2% от пълнолетните българи смятат, че бежанците от Украйна са

...
25,2% от пълнолетните българи смятат, че бежанците от Украйна са
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл“: Един от четирима българи вижда заплаха в украинските бежанци


25,2% от пълнолетните българи считат, че бежанците от Украйна са опасност за сигурността на България. Това демонстрират данните от представително изследване на „ Галъп интернешънъл болкан “, извършено сред 31 март и 8 април измежду 809 души.

49,9% от интервюираните не споделят сходни опасения по отношение на бягащите от спора, а останалите запитани се двоумят.

Очакванията на 84,9% от участниците в изследването са цените да порастват през идващите месеци, а по-оптимистично настроените са едвам малко над 10 на 100 – 7,5% чакат опазване на равнищата и 2,9% - поевтиняване.

„ Данните от последните две тримесечия на самостоятелната изследователска стратегия обаче демонстрират, че растежът на паниката не е траял – през есента упованието за покачвания на цени бе достигнало даже покрай 90%, през зимата – над 86%. Това значи, че българите очевидно към този момент привикват с мисълта, че цените ще продължат своя растеж, а и паниката към този момент е достигнала евентуални лимити “, разясняват създателите на проучването.

Необходими ли са предварителни избори? 47,4% дават отговор негативно, а 22,2% - позитивно. Прочитът на „ Галъп интернешънъл “: „ Данните ясно сочат, че опцията „ нови избори “ не е желана – това нормално е удостоверение за липса на построена съответна политическа опция, за отмалялост от политическата неустановеност и така нататък “.

Одобрява се смяната в режима на маските у нас – 57,8% считат, че прекосяването от наложително носене към целесъобразно е добър ход, а 29,3% не го утвърждават. Според създателите на проучването „ в този характерен сектор е една от най-силните публични оценки за настоящите политики “.

Изследването е без значение. Вълната на интервюиране бе измежду 809 пълнолетни българи, сред 31 март и 8 април – посредством директно персонално изявление с таблети измежду двустепенна извадка на инцидентен принцип, представителна за пълнолетното население на страната. Възможно отклоняване: ±3.5% при 50%-ови дялове. 1% от цялата извадка е почти еднакъв на 54 хиляди пълнолетни българи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР