25.03 Чудомир. По случай 132 години от рождението на един

...
25.03 Чудомир. По случай 132 години от рождението на един
Коментари Харесай

Календар: Първите български арендби награди, Дни на предизвикателствата и др.

25.03
Чудомир. По случай 132 години от рождението на един от най-хубавите български писатели хумористи, Чудомир, ще бъдат показани девет негови описа. Участват актрисите Силвия Петкова и Мартина Апостолова, както и Пламен Манасиев, Камен Воденичаров, Камен Алипиев- Кедъра, Любен Дилов и други Организаторите са ни познати от поредицата четения на " Пощенска кутия за приказки ".
В Sofia Live Club, от 20 ч., Билети в

25.03
Реклама Форум Not Just Words. Според фондация " Отворено общество " най-засегнати от речта на омразата в България са ромите и ЛГБТИ хората, а антисемитизъм се появява в популисткото говорене на националисти. В програмата на форума са включени лекции и полемики от специалисти, които изследват езика на омразата. Сред лекторите са: адвокатката Еми Палмър, която е член на надзорния съвет по етичните правила на Фейсбук, арбитър Kалин Калпакчиев от Софийски апелативен съд и доцент Жана Попова от Журналистическия факултет на СУ.
В " Квадрат 500 ", от 11 ч.

26.03
Влатко Стефановски в България. Талантливият китарист композитор и фюжън музикант Влатко Стефаносвки ще показа за пръв път у нас новото трио, с което обиколи европейските подиуми: в него са синът му, който е занаятчия на барабаните, Ян Стефановски и Иван Кукич на баскитара. Освен пиесите от албума Taftalidze Shuffle ще прозвучи и музика от всички солови албуми на Влатко. Реклама
В Sofia Live Club, от 21 ч., билетите в предварителна продажба в Eventim са 30 лева, а на място 40 лева

26.03 - 16.04
Кулинарен курс " Японска кухня ". Готвачът Риса Коизуми от Япония, префектура Шизуока, ще организира 4 работилници за японска кухня, която с изключение на обичайни предписания ще включва и бързи ястия, както и сладки. Първата е за сьомга с мисо, ориз и мисо чорба, втората за домашна храна: оякодон и цукемоно, по-късно ще обърне внимание на ястия с нудли (удон) и десерти (дораяки)
В Pastry Academy, ул. " Церова гора " 12-14, в събота от 18:30 ч. до 21:30 ч., такса 140 лева
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Здравеопазване 3 Политика 1 Войната в Украйна 2 Войната в Украйна 3 Коментари и разбори 1 Строителство и парцели 2 Войната в Украйна 3 Войната в Украйна Реклама
29-31.03
Дни на провокациите. 16-ото издание на фестивала още веднъж ни води в дивото с филми, лекции и полемики за рискови спортове и планините. Сред гостите се открояват алпинистът Вивиан Бруши от Шамони с достижения в рисковите ски, Бертранд Делапиер - кинодокументалист, планинар, Антоан льо Мeнестрел - икона в международното катерене, основал отвесна хореогрaфия, режисьорът и публицист Кристоф Райлат и други На 30 март ще се играе отвесен театър " Този, който обича " върху постройката на Френския културен център на площад " Славейков " с присъединяване на Антоан льо Менестрел.
В кино " Люмиер ", НДК и Френския културен институт. Пълна стратегия:

30.03
Бюлетин Капитал: Light
Всяка събота заран: просвета, изкуство, свободно време.
Вашият email Записване
Реклама Първите български арендби награди. На специфична гала The RnB Awards 21 presented by Johnnie ще бъдат отличени най-хубавите актьори в категориите най-хубав албум, видео, колаборация и други Журито се състои от 13 души, а най-вече номинации имат Preyah, Елена Сиракова, Trombobby, C-MO и Lina Nikol, която ще се изяви и на сцената. Ще пеят още Krista, Trinity, Елена Сиракова, Yavi, Александър Славчев и други Промотърският лейбъл Top Shelf Music провежда премиите с задача да разпространява надарените артисти, музиканти и продуценти от българската R&B сцена.
В Sofia Live Club, от 21 ч., елементи на:

30.03-2.04
Експо мебел. Ежегодното интернационално ревю за обзавеждане, интериорен дизайн, интериорен текстил и аксесоари за дома се случва в точния момент тъкмо преди пролетните поправки. Разделено е на тематични зони: мебели и дизайн; функционалният офис; oбзавеждането е в детайлите. Ще се организира стратегия с полемики за дизайн. Ще бъдат отличени най-талантливите продуктови дизайнери.
В " Интер експо център " от 9 ч.
Mаестро Даниел Орен Фотограф: Maxim Raider
31.03
Еманюел Паю и Даниел Орен. Националният оркестър ще свири Симфония №4 от Чайковски и неокласическия Концерт за флейта от Карл Нилсе под диригентството на световноизвестния маестро Даниел Орен. Солистът на вечерта е Еманюел Паю, определян като " най-хубавия флейтист на новото време ", свири в Берлинската филхармония. Маестро Даниел Орен на 13 година е определен от Ленърд Бърнстейн да пее соло в Чичестърските псалми. Гост-диригент е на оперни театри в Ла Скала, Метрополитън опера в Ню Йорк, Ковънт гардън в Лондон и други
В зала " България ", начало 19 ч., билети до 55 лева

До 8.04
Най-доброто от българския дизайн в Прага. Изложбата " Преглед на българския дизайн 2021 ", основана от фестивала за дизайн " Мелба ", ще показа обичайно най-хубавото от България в чешката столица. Събрани са забележителни образци от графичния, продуктовия, интериорния дизайн и модата. Чешките гости ще се срещнат както с работата и на одобрени български дизайнери, по този начин и на млади, които занапред се построяват.
В Български културен институт в Прага

До 21.04
" Във вселената има доста по-хубави планети от Земята ". Изложбата на Станимир Генов е курирана от Мария Василева, а главният фокус е върху спекулациите за живот на други планети като допустимо бягство от провалената ни задача на Земята. Според художника, в случай че се надяваме доста на това, човечеството стопира да е отговорно към нашата планета тук и в този момент. В изложбата посетителите ще открият и от иронията на Генов.
В изложба " Структура "

До 30.04

Скъпоценният път на Данте. Божествената комедия в бижутата на Диего Перкоси Папи. Произведенията на римския дизайнер на бижута Диего Перкоси Папи са въодушевени от гения на Данте Алигиери, а изложбата е по случай 700 години от гибелта на създателя на " Божествена комедия ". Присъстват облиците на Харон, Минотавъра и ериниите, а небето свети със скъпоценни камъни и миниатюри. Диего Перкоси Папи е изработвал бижута на актриси като Пенелопе Крус, Мишел Пфайфър, София Лорен, Кейт Бланшет и други

В Националната художествена изложба
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР