25 000 щ.д. за сметка на бюджета на МС са

...
25 000 щ.д. за сметка на бюджета на МС са
Коментари Харесай

25 хиляди долара платени за правителствения самолет, прибрал моряците от Царевна

25 000 щ.д. за сметка на бюджета на Министерски съвет са изхарчени за държавния аероплан, който докара 15-те моряци от кораба " Царевна “. Това съобщи през днешния ден в парламентарния надзор вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в отговор на въпроса на народния представител от ПГ на ГЕРБ/СДС Славена Точева.

Тя попита и премиера Кирил Петков за ориста на останалите 5-ма моряци на борда на Царевна. " Притесненията ми са, че преди извършената PR акция от вас моряците стояха блокирани 49 дни на кораба и бяха единственият неевакуиран екипаж, като 15 от тях напуснаха кораба сами “, сподели Точева от парламентарната естрада.

" Нашето държавно управление пое персонален ангажимент да се свързва с екипажа на всеки три дни. Имаше три пъти прозорец, само че всички ние преценихме, че заплахата е прекомерно огромна за тези 260 м, които трябваше да минат с заплаха за живота им. За останалите от екипажа –те стоят и чакат да видят по кое време самият транспортен съд ще може да се предвижи от пристанището до България. В момента те имат избора да изоставен кораба, те не са заложници на кораба, дори сега им се носи храна от хора на пристанището.

Предпочитат да стоят, тъй като, както знаете, в случай че капитанът напусне, всеки може да превземе кораба “, отговори Петков. На въпроса на народния представител коя българска работа е била ангажирана с евакуацията на моряците, той уточни, че цялата интервенция се е координирала от военно разузнаване и за повече елементи може да бъде извикан военачалник Венев, само че на закрито съвещание на Народно събрание. Ще напомним, че на 17 април в Българска национална телевизия заместник-министърът на защитата Йордан Божилов съобщи изрично: Не е вярна информацията, че началникът на българското военно разузнаване е взел участие в избавителната интервенция за моряците от кораба “Царевна “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР