25 000 долара е струвала евакуацията на 15-те моряци от

...
25 000 долара е струвала евакуацията на 15-те моряци от
Коментари Харесай

25 000 долара е струвало прибирането на моряците от кораба Царевна

25 000 $ е коствала евакуацията на 15-те моряци от кораба " Царевна ".

Това заяви по време на парламентарния надзор финансовият министър Асен Василев.

Парите са отишли за държавния аероплан, транспортирал моряците до България, и са от бюджета на Министерския съвет.

Припомняме, че след слизането им от кораба, те бяха евакуирани и превозени към Донецк от милицията на ДНР. На 18 април с полет от Сочи до Варна у нас се прибраха 14 български моряци и 1 украински жител. Те бяха посрещнати от премиера Кирил Петков и външния министър Теодора Генчовска.

" Нашето държавно управление пое персонален ангажимент да се свързва с екипажа на всеки три дни. Имаше три пъти прозорец, само че всички ние преценихме, че заплахата е прекомерно огромна за тези 260 м, които трябваше да минат с заплаха за живота им. За останалите от екипажа – те стоят и чакат да видят по кое време самият транспортен съд ще може да се предвижи от пристанището до България. В момента те имат избора да изоставен кораба, те не са заложници на кораба, дори сега им се носи храна от хора на пристанището. Предпочитат да стоят, тъй като, както знаете, в случай че капитанът напусне, всеки може да превземе кораба “, съобщи министър председателят Кирил Петков в отговор на въпрос на варненския народен представител Славена Точева.
По думите му цялата интервенция се е координирала от военното разузнаване и за повече елементи може да бъде извикан военачалник Венелин Венев, само че на закрито съвещание на Народното събрание.

Петков изясни, че заплаха за живота на моряците в Мариупол няма, както няма и заплаха за екипажа на българския транспортен съд " Рожен " в Черноморск.

Според премиера корабът може да се придвижи до страната след осъществяване на интервенция по премахването на мини.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР