24chasa.bgТемператури с 3 до 5 градуса по-ниски от средните за

...
24chasa.bgТемператури с 3 до 5 градуса по-ниски от средните за
Коментари Харесай

Идват дъждове, температурите падат с до 5 градуса, но...

24chasa.bg

Температури с 3 до 5 градуса по-ниски от междинните за април ще донесат във вторник и сряда поредност от средиземноморски циклони, които ще преминат през Балканите и по-специално през южните елементи на полуострова. Те са повода за много динамичното време, което ни чака през идната седмица. Това заяви за “24 часа ” шефът на синоптичната компания TV-MET Петър Янков.

Циклоните ще са причина за по-интензивните превалявания в крайните южни и източни региони на страната. Между 15 и 20 литра на кв. м се чака да паднат в Кърджали, Хасково и Странджа.

“Първият циклон ще премине в понеделник, само че още във вторник ще го замести нов. Всеки идващ циклон ще премине по-южно и по тази причина предстоящите превалявания няма да са толкоз обилни, както сочат изчислителните модели ”, сподели Янков.

Във вторник и сряда температурите ще се намалят и ще са сред 12 и 17 градуса, а в София - 12. При 15-20 градуса междинни температури за април във вторник и сряда те ще са с от 3 до 5 градуса по-ниски. В четвъртък обаче ще стартира покачване, което ще продължи до края на седмицата. В събота ще има раздрана облачност с по-малко превалявания. Вечерта ще завали и в неделя ще е дъждовно.

До обяд в събота ще е уместно за разходки в планината, а на местата с над 2000 м надморска височина към момента е задоволително заснежено и феновете на зимните спортове може да закрият ски сезона, изясни Янков.

Заради динамичното време не се чакат слани.

В понеделник преваляванията ще спрат и ще стартира 3-дневен изсъхнал интервал.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР