24chasa.bgОперацията e продължила 3 часа43-килограмов тумор от десния яйчник на

...
24chasa.bgОперацията e продължила 3 часа43-килограмов тумор от десния яйчник на
Коментари Харесай

43-килограмов тумор от яйчник извадиха в Майчин дом

24chasa.bg

Операцията e траяла 3 часа

43-килограмов израстък от десния яйчник на 57-годишна жена извадиха експертите от болница " Майчин дом ", с което избавиха живота ѝ. Случаят е характерен, защото туморът е бил граничен - сред незлокачествен и недоброкачествен. Заради огромния си размер пък се е сраснал със задната част на коремната стена, оповестява " 24 часа ".

" Операцията продължи 3 часа. Туморът беше с размер 70 на 50 см. Успяхме да го извадим целия, макар срастването ", изясни проф. Иван Костов, който с екипа си е направил интервенцията. Тя е направена при започване на юни, само че към този момент са минали всички следоперативни опасности.

С сходен случай се сблъскаха докторите от болничното заведение и в края на 2018 година, когато пък извадиха 55-килограмов израстък от яйчника на 65-годишна жена. Операцията също бе сполучлива и дамата се възвърне.

Тенденцията за от ден на ден случаи с такива огромни туморни формирания, проф. Костов изясни с обстоятелството, че яйчниците са мощно кръвоснабден орган, а това " храни " туморите и те нарастват доста бързо.

С по 4 кг на седмица е нарастват туморът и на 57-годишната Недка Христова, която към този момент се усеща добре.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР