24chasa.bgилюстрация: СтандартПочти едночасово интервю даде премиерът Бойко Борисов пред сутрешния

...
24chasa.bgилюстрация: СтандартПочти едночасово интервю даде премиерът Бойко Борисов пред сутрешния
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Как ще взема държавата деца? Това е костинбродска афера

24chasa.bg

илюстрация: Стандарт

Почти едночасово изявление даде министър председателят Бойко Борисов пред утринния блок на Би Ти Ви във вторник. То бе част от предизборни изявленията на водачите. “24 часа ” подбра най-важните моменти от отговорите на премиера.

Още акценти: 

Не може докторът да получава 50 000 лева заплата, а сестрата 1000 лева

“Апартаментгейт ” ни разби, тежко репутационно ни удари – асансьори, къщи за посетители, колко министри, зам.-министри, депутати отстраних, само и единствено хората да са убедени и да повярват, че това е било инцидентно, а не жанр

Българска социалистическа партия са като кукувици сега, те търсят къде да снесат едно яйчице и да стоят отстрани и да гледат дали ще бие това яйчице, ако не бие - ние нямаме нищо общо с него. Може ли да си партия и да нямаш  кандидат за София. Загуби достойно и се изправи и кажи: моят кандидат загуби, и поздрави победителя

След двете интервюта, които даде Цветанов, не ми липсва. Изговори глупости, които не му правят чест



Да, няма такава държава, в която всяка вечер в най-гледаното време години наред да си промотираш без пари партията.
За мотивите за горделивост
Радваме се на доста неща. Като карате по южната дъга, не се ли радвате? На фонтаните пред НДК, на парковете в София? На най-високия в историята на страната Брутният вътрешен продукт, не се ли радвате? Брутният вътрешен продукт са парите и производството и това, което остава като приходи на хората.
За митингите на медицинските сестри
За опазване на здравето са дадени 2 634 367 лева, когато започнахме да управляваме през 2009 година През 2019 година са 5,2 милиарда Никога не съм подвеждал медицинските сестри, че ще им увелича заплатите. Има не 6, а 86 млн. лева С бюджета за 2020 година ще има над 300 млн. лева повече. Медицинските сестри в едни лечебни заведения получават доста положителни заплати, даже доста положителни, върху тази съществена заплата. Аз оня ден събрах здравната каса и Министерството на здравеопазването по този въпрос. Задавам въпроса за какво толкоз доста години не са оправени заплатите, за какво за толкоз доста години няколко пъти банкрутираха страната. И в този момент, когато всички заплати са нагоре, тъкмо тогава всички желаят да стачкуват, тъй като виждат, че ние събираме пари. През април т.г. са отпуснати 50 млн. лева Като приоритет ние постоянно отпускаме повече пари за този бранш, това е неоспорим факт. Как се разпределят вътре в бранша, освен министерството и касата, само че и основните лекари на лечебните заведения също би трябвало да си създадат вътрешно преразпределение. Достатъчно пари, два пъти повече пари са се отпуснали за опазване на здравето. Колко лечебни заведения трябваше първо да се ремонтират, помните ли какви бяха колите за спешна помощ и какви са в този момент, помните ли каква беше апаратурата - допотопна беше в лечебните заведения и в този момент няма болница без най-съвременна инсталация. Огромни неща се свършиха, с цел да бъдат задоволени, както бяха служителите на реда, военните и доста други браншове. 10% нарастване отново залагаме. 200 млн. лева ще бъдат преразпределени, че да получават повече заплати. Не може да отиват хикс милиона в една болница, докторът да получава 36 000 или 50 000 лева заплата, здравната сестра да получава 1000. Трябва Министерството на здравеопазването по този начин да направи лимитирането, че избран % тъкмо да отидат за медицински служащи. Разбира се, че поемам ангажимент. Кога не съм поемал и по кое време не съм си ги изпълнявал? 86 млн. лева през разнообразни принадлежности са дадени там.
За суматохата с отнемането на деца в Сливен
Когато дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква нечистотия да се направи. Така беше и Костинброд, по този начин беше Истанбулската спогодба, по този начин бяха козичките, по този начин беше африканската чума. Това с децата е различен тип костинбродска спекулация. Тогава в деня на размисъл, в нарушаване на закона няколко партии с обслужващите медии излязоха и заговориха за рейсове с двойни дъна, за бюлетини и ни лишиха 6-10%. Сега хората споделят: по този начин се приказва, че ще ни взема страната децата. Обръщам се към нашите сънародници и запитвам какво страната ще ги прави тези деца, къде ще ги настани? Единственото, което го има и в този момент в закона, е, че в случай че заловен родител, който насилва детето си, в случай че го пребиват като куче, даже кучетата, когато някой ги тормози или домашните животни, ние всички се подвигаме да ги защитим, само че то и в този момент го има в закона. Когато едно дете е лишено и изхвърлено да седи на открито в мръсотията, в калта без грижа, без здравно обслужване, без да върви на учебно заведение, като животно, безусловно. Така ли би трябвало да стоим и да ги гледаме, това ли е вярното и хуманното? Как ще влезем в едно обикновено семейство и ще му вземем детето? Как ще го вземат и да го вземат къде ще го заведат - при Хекимян в bTV? Това е неистина. Нито има такава тактика, нито има такова решение, нито има подобен проект. То е безумно. Сезирахме прокуратурата, разпоредих се на ДАНС и на Министерство на вътрешните работи, и ще ги заловен всякакви “пастори ” партийни, които лъжат хората. Заговори се, че ще бъде призната Стратегия за протекция на детето. По принцип децата имат потребност от протекция, изключително в такива проблематични фамилии. Стотици, хиляди образци има за изнасилени в фамилиите си деца, за пребити, пребивани редовно и ние като общество да не смеем да го защитим това дете, тъй като някой минава и споделя -държавата ще ви вземе детето. Но тъй като идват избори, започнаха клюки. Това е задачата на конспирацията - слухът да се завърти и да се получи сходно нещо. Преди години се говореше в смесените региони, че когато пристигна Борисов на власт, ще им сменя имената, ще бутне джамиите, ще ги изсели за Турция. Дойдат ли избори - насаждат, 100 души да повярват, все е плюс. Аз се обръщам към хората - безумно е да се мисли, че може да се вземат децата. Да си отиват на учебно заведение децата, да си ги учат. Повече от 50 000 деца вкарахме в учебно заведение предходната година, които не са стъпвали в класни стаи, това е един от огромните ни триумфи. Представи си - един град като Казанлък не е ходил на учебно заведение, тези деца след това или крадат, или отиват на обществения дирек. А ние ги образоваме, нашата тактика е да ги квалифицираме, да ги научим да работят, да учат, с цел да могат да се устоят.
За партията на Слави Трифонов
Защо мен ме питате? То може да има и няма такова предаване. Човешката нелепост е безкрайна. Имаме 1300 година страна, учредена от нашите ханове и царе, с невероятна история и археология, уважавана и през днешния ден в Европа и света, само че всеки може да си кръсти партията, както желае. Да, няма такава страна, в която всяка вечер, в най-гледаното време, години наред да си промотираш без пари партията. Години наред да си стоиш и си приказваш единствено от свое име. Къде има такава страна? Има ли различен, на който да му е позволявано такава безвъзмездна реклама на партията му години наред? И най-после излизаш и казваш - няма такава страна. Е, няма такава страна. Съвет за електронни медии да му разреши сходно нещо и да не го глоби. Сега към този момент е почтено, тъй като идва на политическата сцена и по този начин, като всеки от нас, ще дава отговор и за хората си. Той е интелигентен човек и вижда краха на политиците. Дори най-обичаните стартират да губят публично доверие, когато започнеш да показваш хората, с които ще управляваш. Ние знаем единствено сценаристите, тъй като всяка вечер бяха по тв приемника.

 

Когато разберем претендентите му за общински съветници, кметове, министри, регионални шефове, депутати, внезапно ореолът ще изчезне или най-малко мощно ще бъде надупчен. Аз му поисквам триумф и се веселя, че играта е почтена.
За локалните избори
Фандъкова получи от мен 100% доверие да си избере сама листите. Сама да си направи акция, сама да преценя кое е добре и кое зле. Тя управляваше сама, само че се опитваха да ѝ вменят нашата сянка. Да, тя приключи това, което съм почнал като инфраструктурни планове, само че и направи други доста хубави неща. Преди партията беше конструирана по различен метод и сме се месели на доста места по страната, не всеки път вярно. Сега оставих и Изпълнителната комисия сама да си промотира изборите и обособените претенденти за кметове да си водят акция, аз ще отида несъмнено на закриването някъде. Не похарчихме близо милион за “Арена Армеец ”, никакви пари не сме дали на процедура за акция, в това число и за медии, или в случай че локалните щабове са си определили за някъде платено изявление да си го пуснат - имат картбланш, разпределили сме от дотациите...

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Чичо (преди 1 секунда) Рейтинг: 13058 | Одобрение: 898 Обикновен глупак.  Ухилен Напиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР