240 км планинско бягане за 48 часа - това е

...
240 км планинско бягане за 48 часа - това е
Коментари Харесай

Ще успее ли Дизела да премине с планинско бягане 240 км за 48 часа?

240 км планинско тичане за 48 часа - това е следващото предизвикателство, пред което се изправя Кирил Николов-Дизела, известен с върха си за прекосяване на маршрута Ком-Емине.

Той ще опита да сложи връх на българската част на интернационалния маршрут Е4, който минава през 5 планини: Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка.

Началото е довечера на Драгалевския площад, а финалът се чака на 3 август, на гръцката граница в планината Славянка, съобщи Българска национална телевизия.

За да успее да премине дистанцията за 48 часа, Дизела ще би трябвало да бяга съвсем непрекъснато. Необходимото движение ще се поддържа и благодарение на няколко пейсъра, които ще бягат с него през тъмната част на денонощието.

Неговите фенове и всички фенове на рисковите спортове ще имат опция да проследят в действително време по какъв начин той се справя чрез най-новото мобилно приложение за сигурност в планината – E-SOS.

" Като човек, прекарващ по-голямата част от времето си измежду природата и планината, съм щастлив, че такова приложение бе направено. To ще улесни доста работата на екипа ми по време на Е4, като когато и да е ще знаят какво се случва с мен ", показа състезателят в обществените мрежи.

Всеки, който си смъкна приложението, ще получи достъп до профила на Дизела и GPS следене на пътя му от Драгалевци, през пет планини, чак до финиша в планината Славянка две денонощия по-късно.

Приложението E-SOS идва на помощ и на доброволците от OFFRoad България конгрес, които ще отразяват от разнообразни пунктове по маршрута напредъка на Кирил Николов-Дизела. Техните видеорепортажи ще се качват в особено основания за задачата YouTube канал.

Приложението E-SOS разрешава да се пресъздават определени контакти на картата, с цел да може да се поддържа непрекъсната връзка с тях. Освен това E-SOS обезпечава бърза връзка с екипите на 112 и контактите в телефона посредством бутона SOS. Приложението подава точна локация до определени незабавни контакти и съдържа незабавно здравно досие. То може да уточни къде е бил потребителят последно и да дефинира посоката на напредване, което е значима информация при незабавни обстановки. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР