24 юни може да се превърне в преломна дата в

...
24 юни може да се превърне в преломна дата в
Коментари Харесай

Пътят на Украйна в ЕС: Ще получи ли страната статут за членство на 24 юни?


24 юни може да се трансформира в преломна дата според от това дали тогава Украйна ще получи от Евросъюза статут на претендент за участие.

Това съобщи през днешния ден ръководителят на украинската Върховна рада в Европейския парламент в Страсбург.

Още на 1 март, т.е. единствено няколко часа след началото на съветската инвазия, Екологичен потенциал стана първата институция на Съюза, която изрично застана в поддръжка на Украйна. Председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола пък беше първият водач на висша европейска институция, който дойде в Киев.

Очаквано през днешния ден Руслан Стефанчук беше признат като воин тук. Но дали Украйна в действителност е Европа ще проличи след 2 седмици. Датата я даде точно Стефанчук.

Не единствено Украйна, а и Молдова би трябвало да получат статут на претендент за участие в Европейски Съюз. Призивът на евродепутатите беше изработен още преди в залата да влезе ръководителят на украинската Върховната рада. После Руслан Стефанчук беше посрещнат с бурни овации.

Той изиска безапелационна позиция от Европа към Украйна, освен това с съответен период.

„ Приятели, в случай че на 24 юни ние не чуем от Европейски Съюз посланието за статут, това ще значи, че Путин получава друго обръщение – че той може да продължи да работи безнаказано. Моля ви, дано създадем всичко допустимо, с цел да превърнем 24 юни в преломна дата за общата ни победа “, сподели Руслан Стефанчук, ръководител на Върховната рада

От трибуната в пленарната зала Руслан Стафанчук се обърна към всички близо 500 милиона европейци и им благодари персонално за признатите украински бежанци.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР