24 страни в Еврозоната надвишават бюджетния дефицит от 3%. Причината

...
24 страни в Еврозоната надвишават бюджетния дефицит от 3%. Причината
Коментари Харесай

Красен Станчев: Делян Пеевски не е заплаха, той е един глас от 30 в конституционната комисия

24 страни в Еврозоната надвишават бюджетния недостиг от 3%. Причината нашите политици да се съсредоточат върху 3% недостиг е, че е по-добре дефицитът да е по-малко. Защото тогава има по-спокойни ц ени, т.е. по-ниска инфлация, а това води до по-добра вероятност и по-ниски лихвени проценти за всички. 

Това разяснява в предаването " Лице в лице " икономистът Красен Станчев.

В последните дни това, което се приказва за новото държавно управление е Делян Пеевски. Но тук няма драма. Защото в последната конституционна комисия имаше по-страшни от него хора. Той ще е 1 глас от 30 или 25, няма значение, разяснява той.

Има доста значими решения, които би трябвало да се вземат за бюджетите през 2024 и 2025 година, тъй като тогава ще има нарастване на военните разноски, което сигурно ще случи. Вероятно ще са с 50% повече. Второто, което е доста евентуално, е оскъпяване на покупко-продажбите. Третото е политическо - партиите на президента Радев, на основния прокурор и на " Възраждане " ще печелят до момента в който не се регистрира до момента в който не се регистрира какво става с Украйна. Украйна е голям риск, разяснява той.

Нужно е консолидиране на страната, което е доста просто. Защото задачата е да се преведе страната от точка А до точка Б, приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР