24 са вече жертвите на срутилата се сграда в Сърфсайд,

...
24 са вече жертвите на срутилата се сграда в Сърфсайд,
Коментари Харесай

Още две тела са намерени в отломките на срутената сграда във Флорида |

24 са към този момент жертвите на срутилата се постройка в Сърфсайд, Флорида. Днес бяха открити още две тела, 124 души остават в неопределеност, съобщи Асошиейтед прес.

Властите възнамеряват да досъборят на следващия ден останалата част от отломките. Мъчителното търсене на хора бе прекъснато за 15 часа в четвъртък поради риска от сриване. 

Семействата на хората, които към момента са в неопределеност, са били известени за решението. То е било взето на фона на усилването на безпокойствата, че развалената конструкция може да се сгромоляса от единствено себе си, застрашавайки живота на спасителите и усложнявайки още повече издирването на възможни оживели под отломките.

Живи хора бяха извадени отдолу под отломките единствено през първите часове след рухването на постройката на 24 юни, отбелязва АП.

Допълнителни терзания провокира тропическата стихия Елза над Карибите. Тя може да аргументи мощни ветрове над южна Флорида късно на следващия ден или рано вдругиден.

Елза, която през вчерашния ден се усили до първия вихър за сезон в Карибския басейн, през днешния ден още веднъж отслабна до тропическа стихия, приближавайки Хаити и Доминиканската република. Въпреки това тя може да аргументи наводнения и свлачища в двете страни на остров Испаньола, преди да продължи към Куба и Флорида.

По последни данни бурята се намира на 70 километра южно от Доминиканската република и се движи в посока запад-северозапад със скорост от 46 километра в час. Скоростта на съпътстващите ветрове доближава 110 км/ч.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР