24 партии и 7 коалиции се регистрираха за извънредните парламентарни

...
24 партии и 7 коалиции се регистрираха за извънредните парламентарни
Коментари Харесай

24 партии и 7 коалиции ще участват на изборите

24 партии и 7 обединения се записаха за изключителните парламентарни избори на 2 октомври, съобщи пред bTVзам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева. Срокът за подаване на документи за присъединяване изтече в 17.00 часа през днешния ден.Всички партии и обединения ще бъдат регистрирани, само че тече инспекция на подписките и в случай че има такива под 2500 годни подписа, регистрациите ще бъдат заличени.

Коалиция "Продължаваме смяната " и коалиция "Демократична България " се записаха настрана. Законът дава опция единствено за смяна в състава на записана в ЦИК коалиция.В идващите 10 дни (до 27 август) записана коалиция може да съобщи в ЦИК промени в състава на обединението - в нея може да се включи нова партия, да се изключи друга или да се смени името. Това значи, че опция Политическа партия и Демократична България да се обединят има единствено, в случай че партиите от едната коалиция се влеят в другата.

До 30 август партия или коалиция може да изиска да бъде заличена регистрацията й за присъединяване в изборите. Пак до30 август участниците в изборите би трябвало да записват кандидатските листи, а на 31 августЦИК дефинира посредством чоп следващите номера в бюлетината на партиите и обединенията и ги афишира.

В парламентарните избори на 14 ноември м.г. участваха 21 партии и 7 обединения, в тези на 11 юли - общо 23 партии и обединения, а на 4 април - 30 партии и обединения./Sega.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР