24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър.На 24

...
24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър.На 24
Коментари Харесай

24 май ще бъде Ден на България в гр. Ванкувър, провинция Британска Колумбия

24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър.
На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Това стана ясно след среща на генералния консул госпожа Велислава Панова, почетния консул господин Рон Сух и представители на общината в гр. Ванкувър.

Българската общественост в града наброява няколко хиляди души, които са добре интегрирани и признати от канадската общественост. Тяхното интензивно присъединяване в културния живот на Ванкувър е осезаемо.

По самодейност на генералното консулство в петък вечерта и гр. Салмон Арм, Британска Колумбия стана част от инициативата  - “Дни на България в Канада ”.

Повече от 100 индивида се събраха в отдалечения град на провинцията,  с цел да отбележат Дни на България в Канада и да чуят за гр. Русе. 

Всеки път друг град от България се показва по време на самодейността. Досега са показани градовете Пловдив, Шипка, Варна, София и Казанлък.

Нито един български жител не живее на територията на град Салмон Арм, само че в последните 40 години локална плантация създава кисело мляко по български жанр.

По самодейност на генералния ни консул в Торонто госпожа Велислава Панова градът беше включен в самодейността и в този момент ще стане част от обиколката на Канада със знака на България.

По време на идващото събитие в гр. Шипка, провинция Онтарио ще бъде показан гр. Стара Загора.
Те ще се състоят на 11 май- деня на светите братя Кирил и Методий.

Присъстващите канадски жители бяха очаровани от представянето на България и съумяха да се допрян до културата и фолклора на страната както и до кулинарното изкуство на представители на общността.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР