„24 май е един страхотен празник, но това е поредната

...
„24 май е един страхотен празник, но това е поредната
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: Как колегите от ГЕРБ сега се сетиха, националният празник да бъде променен от 3 март на 24 май?

„ 24 май е един страховит празник, само че това е следващата политическа игра за изместване на фокуса от значимите теми”

Това мнение изрази зам.-председателят на Народно събрание.

В сряда стана ясно, че парламентарната група на ГЕРБ внася предложение в Народното събрание за промени в Кодекса на труда, с които да бъде разгласен за народен празник24 май. По думите на вносителите този ден сплотява българския народ, трансформира се в измерител на неговата емоционалност и е ден, в който българите засвидетелстват своята ценностна система и насочат обръщение към целият свят.

В студиото на „ Денят онлайн с Наделина Анева” по тематиката разяснява Мирослав Иванов - зам.-председател на Народното събрание от квотата на „ Продължаваме Промяната”. „ За мен е доста забавно по какъв начин сътрудниците от ГЕРБ 12 години не са внесли сходно искане. Как тъкмо в този момент се сетиха, че националният празник следва да бъде изменен от 3 март на 24 май? 24 май е един страховит празник, само че това е следващата политическа игра за изместване на фокуса от значимите тематики, за това да се ангажира вниманието на държавното управление и Народното събрание в посока, която няма да донесе нищо на българските жители като действителен резултат върху техния живот”, сподели той.

„ Промяната на националния празник на страната следва да бъде взета след необятен публичен консенсус. Към момента не сме го обсъждали в нашата парламентарна група. Дали това ще бъде референдум – отново споделям това ще бъдат средства в неправилна посока и то в миг на рецесия и ангажиране на публично време и внимание по въпрос, който няма да бъде в интерес на обществото”, добави Иванов.

По думите му сега обединението върви в вярната посока. „ Има напрежение в Народното събрание. Опозицията се съобщи като градивна, само че никога не е такава и едва ли някой български жител би трябвало да живее със съзнанието, че имаме такава. Напротив – тя се пробва по всякакъв начин да разклати ръководството, което не е в полза на гражданите”, разяснява той.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР