24 кръг в НБЛ се оказа най-драматичния до момента за

...
24 кръг в НБЛ се оказа най-драматичния до момента за
Коментари Харесай

Рилски спортист обърна шампиона Балкан в драма с продължение в Самоков

24 кръг в НБЛ се оказа най-драматичния досега за сезона в НБЛ. След инфарктните последни секунди в София на мача сред Левски и Спартак Плевен, с продължение бе решен изходът и на дербито на върха на класирането сред Рилски състезател и Балкан.

В „ Арена Самоков “ първенците водеха през огромна част от времето, като задатъкът им доближи до 14 точки, само че в края изгубиха със 76:77 след продължение.

Ботевградчани водеха до заключителните минути, когато чак две минути преди края Рилски съумя да обърне. След замяна на кошове, Деян Карамфилов от линията за углавен удар прати дуела в продължение. Двата тима се бориха със зъби и нокти в добавеното време, като в самия му край с два сполучливи наказателни удара Брандън Рандолф донесе триумфа на домакините.

Това бе победа номер 21 за самоковци, които остават на върха единствено с една загуба досега. Балкан е с 16-5 на второто място.

Александър Янев бе над всички за спечелилите с 24 точки (4 тройки). Чавдар Костов записа 17 точки и 6 битки, а 10 точки осъществя Деян Карамфилов.

За гостите в този мач не играха Христо Захариев и Александър Гавалюгов, като дебют направиха новите попълнения Денг Адел и Пол Джаксън. Мануел Суарес се регистрира с 21 точки и 9 битки за Балкан. Капитанът Димитър Димитров изигра страховит мач и приключи с 19 точки, а с 16 се отличи Павлин Иванов. 10 асистенции направи Николаос Дипларос, като прибави и 6 точки към тях.

В идващия кръг Рилски състезател е хазаин на Черноморец. Балкан пък приема ЦСКА.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР