24 градуса бяха измерени във Видин днес, което потвърди очакванията

...
24 градуса бяха измерени във Видин днес, което потвърди очакванията
Коментари Харесай

24 градуса бяха измерени във Видин днес

24 градуса бяха измерени във Видин през днешния ден, което удостовери упованията за слънчево време и сензитивно затопляне- В София пък температурата бе 18°. По-ниски се задържаха те по Черноморието - Ахтопол 13°, Варна и Бургас надлежно 14° и 15°.

Повишение следва и при минималните температури на следващия ден - в множеството региони ще са сред 0° и 5°, в София - към градус два над нулата. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в източните региони - северен вятър, който в следобедните часове още веднъж ще се усили. Максималните температури ще се намалят, по-съществено в Североизточна България, където ще са от 10° до 13°, в останалата част от страната – сред 14° и 19°. На обособени места в източната половина от страната ще превали и дъжд.

Предимно слънчево ще се задържи и на следващия ден в планините. Повече облаци ще има в следобедните часове в масивите от централните и източните региони от страната, както и в Западна Стара планина, а на обособени места и едва ще превали, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1700 м. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски зоните е огромна.

И към времето в Европа. Валежи от дъжд се чакат на Пиринеите и на следващия ден. Обилни снеговалежи ще има на Скандинавския полуостров. В по-голямата част от континента ще остане слънчево.

Слънчево ще се задържи и съвсем на всички места на Балканите с краткотрайни нараствания на облачността и валежи от дъжд в източните региони от полуострова.

У нас сутринта в събота още веднъж ще има региони с температури под нулата, само че денем ще стартира стопляне, което ще продължи и в неделя. След слънчевото време през почивните дни при започване на новата седмица се чакат превалявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР