24-годишният полски вратар Марчин Булка накара всички да говорят за

...
24-годишният полски вратар Марчин Булка накара всички да говорят за
Коментари Харесай

Полски вратар изуми Франция, валят сравнения с Дудек

24-годишният полски вратар Марчин Булка накара всички да приказват за него след следващия кръг във френската Лига 1. Стражът, който беше притеглен в Ница от Пари Сен Жермен против 2 милиона евро през 2022 година, избави четвъртата си дузпа от началото на сезона.

Това се случи при нулевото реми с Клермон вкъщи, когато отрази удара на Шамар Николсон. Четирите избавени дузпи са от мачовете за състезание и купата на страната, като в броя не са включени тези от 1/32-финала за националния трофей против Оксер, решен с наказателни удари. Според треньора на вратарите на Ница Никола Деон, тайната на Марчин е в габаритите. Той е висок 199 см.

" Просто е на всички места, заема толкоз доста място във вратата, че нападателите имат малко благоприятни условия да пратят топката зад тила му ", споделя експертът. В Ница полякът претърпява същински подем. Той е считан за огромен гений от ранна възраст.
 Челси притегли 16-годишен вратар
Челси притегли 16-годишен вратар

Изпревари Барселона за подписа на Булка

Първоначално е притеглен в Челси, след което отива в ПСЖ през 2019 година, само че има единствено два публични мача за парижани. Феновете на ПСЖ са гневни, че той е пуснат съвсем без пари в Ница, до момента в който поляците се гордеят с изявите му и чакат да продължи традициите, сложени от Йежи Дудек, пазил дълги години за Ливърпул.
 Вратар с български корени се раздели с Гьозтепе
Вратар с български корени се раздели с Гьозтепе

Мъри Стоилов не разчигаше на него
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР