24-годишният Малинов изчезна на 20 юли м. г. Два дни

...
24-годишният Малинов изчезна на 20 юли м. г. Два дни
Коментари Харесай

Отмениха наказанието на полицай за забавяне издирването на убития Митко от Цалапица

24-годишният Малинов изчезна на 20 юли м. година Два дни по-късно околните му подадоха сигнал към органите на реда, а късно вечерта на 26 юли тялото му беше намерено на бунище край селото.

Наказаният полицейски чиновник е младши действен дежурен, който застъпил на промяна на 23 юли 2023 година Той бил осведомен с това, че по молба за роднините предния ден Димитър Малинов е разгласен за локално търсене. Търсенето по нормалните места на престояване на момчето и диалозите с негови другари и познати обаче не дали резултат.

Затова били готови документите за оповестяването на младежа за общодържавно търсене. След като се разбра, че става дума за ликвидиране, а посоченият за причинител Рангел Бизюрев е избягал в чужбина, беше назначена инспекция. Последваха санкции, в това число бяха освободени началниците на полицията в Пловдив и Стамболийски Васил Костадинов и Ангел Керпиев .

Комисията, направила инспекцията, излезе със мнение, че младшият действен дежурен не би трябвало да бъде наказван, само че макар това е издадена заповед за глобата " предизвестие ". Той я оспори и административните магистрати я откриха за неоснователна.

" В заповедта не е направена параленост сред отговорности на служителя и дейности, които не са осъществени в цялост или съответни неосъществени отговорности. Не са индивидуализирани и твърдените непредприети неотложни издирвателни мероприятия ", е записано в претекстовете към решението.

То е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР