24-годишният художник от Лос Анджелис Аарон Рот представя самостоятелната си

...
24-годишният художник от Лос Анджелис Аарон Рот представя самостоятелната си
Коментари Харесай

Американски художник представя дивана на Борисов и живота на мутрите в изложба в Пловдив - Култура

24-годишният художник от Лос Анджелис Аарон Рот показва независимата си галерия в изложба " Сариева ", Пловдив, на 10 февруари от 18:00 ч.

Младият създател живее в България от 12-годишен, а творчеството му е повлияно от " чалга " културата и естетиката на новобогаташите. Чужденецът прави паралели с културата на масите в Съединени американски щати като преоткрива иронично българския обичай, с фокус върху народопсихологията на „ богатите небогати “ и „ бедните богати “. Рот показва типичната за нашите ширини хармония на " мутробарок " или " мутра-елит ", изобразявайки знаците на тукашните показа за разкош - кожа, злато, револвери, скъпи коли, маркови придобивки.



Авторът не се интересува единствено от тази особена балканска мода, само че и от истините за корупцията, политиката и обществения ред, които те прикриват, и ги счита за повсеместен образец за протичащото се в света през днешния ден. Творбите му са директно свързани със суровата политическа реалност, която ни заобикаля години наред, и не се опасяват да назоват съответни имена или обстановки. Платното „ Диванът на Боби “ на пръв взор изобразява непосредствен проект на кожен диван. Художникът споделя, че в реалност е нарисувал дивана, който някогашният министър председател на България, Бойко Борисов, е имал в кабинета си. За Рот този диван символизира мафията в политиката и неотдавна разкритите корупционни схеми, свързани с вложенията в инфраструктура на бившето държавно управление.

В изложбата могат да бъдат отрити още сходни препратки към действителни персони, като бургаския предприемач и политик Бенчо Бенчев и обичаният дизайнер на новобогаташкия хайлайф Филип Плейн.

Откриването на " Бейж " ще е на 10 февруари от 18:00 часа в изложба " Сариева " в наличието на създателя. Всички гости са поканени на афтър празненство с музика, подбрана от Рот, от 20:00 ч. в artnewscafe. Изложбата ще продължи до 31 март. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР