24-годишната Велина Пенчева е завършила интериорен дизайн в Нов български

...
24-годишната Велина Пенчева е завършила интериорен дизайн в Нов български
Коментари Харесай

Модерни времена! Интериор на вила в минималистичен стил

 24-годишната Велина Пенчева е приключила интериорен дизайн в Нов български университет. Младата дама е част от екипа на организацията за недвижими парцели " Трафик Пропъртис " и създава интериорни планове за клиентите. В рубриката ни " ДОМЪТ -ВДЪХНОВЕНИЕ " Велина ще показва нови хрумвания и разработки. Началото слагаме интериорен план за фамилна вила, който е част от дипломната работа на дизайнера.

ИНТЕРИОРЕН ПРОЕКТ ЗА СЕМЕЙНА ВИЛА

Проектът съставлява разработка на интериорното пространство на двуетажна къща. Обектът ще се употребява като фамилна вила от 4-членно семейство. Визията на къщата е основана на цялост от няколко съвременни и настоящи стила. Всяка стая е обзаведена съгласно усета и потребностите на жителя си.

СТИЛ

Във визията на къщата доминира комбинацията сред съвременен и минималистичен жанр, с нотки на промишлен дизайн. Интериорът на вилата се характеризира със своя първокласен, само че пресен и непоказен тип. Основната идея се концентрира върху простотата, функционалността и изчистените линии, с цел да основат минималистични, само че привлекателни пространства. Този метод употребява единствено главните детайли: светлина, форма и естествени материали, нормално в отворен проект, с цел да сътвори чувство за независимост и релаксация.



МАТЕРИАЛИ, ЦВЕТОВЕ И ФОРМИ

Дизайнът се характеризира с функционални мебели с елементарна форма и потреблението на естествени материали като дърво, кожа, стъкло и камък. Употребата на мрамор придава тежест и първокласна визия, а комбинацията му с естествена дървесина смекчава атмосферата и прибавя топлота.

Може да се каже, че цветовата палитра е много монохромна, когато става въпрос за стените, тавана и подовете. За да се придаде уют и топлота, в дизайна вземат участие и натурални цветови гами, като: кафяво, бежово, зелено, които са неразделна част от заобикалящата среда на вилата.

Контрастът се получава благодарение на добре подбрани мебели и аксесоари. Формите, употребявани в интериора, се състоят основно от квадратни линии и блокове, което способства за изчистената визия. Това не значи, че кривите и обли форми не участват въобще. Тяхната функционалност, като акцент или украса, омекотява пространството, без да го претрупва.



ОТОПЛЕНИЕ

Топлината е един от главните детайли, които трансформират жилището в дом. Камината в хола е като сбъдната сантиментална фантазия. Тя освен е безспорен източник на топлота, само че и служи за украса и е един от най-емблематичните детайли на вилата.

Камината с водна риза, каквато е инсталирана във вилата, е един от най-популярните способи за отопление. Водното подово отопление се употребява като главен източник на топлота. Инсталацията му трансформира пода на пространствата в голям, нискотемпературен отоплителен апарат, образуван от огромната отоплителна повърхнина. Тъй като отворения проект на дневната и кухнята, свързани с коридора, прави помещението много огромно, под прозорците в хола са ситуирани и 3 радиатора за спомагателна топлота.



ОСВЕТЛЕНИЕ

Разбира се, няма по-добро осветяване от естествените слънчеви лъчи. Именно за това вилата е проектирана със голям брой прозорци, през които жителите да се любуват на живописния, горски пейзаж.

Тъй като минималистичният жанр цари във вилата, висящите лампи с геометрични форми се вписват идеално. Осветителните тела с кръгла или обла форма придават страховит акцент извършите геометрични форми в пространствата.

Във всяко едно от пространствата участват LED ленти. Те могат да са скрити зад окачен таван като помощно осветяване, а тук-там служат за акцент и са доста комфортни даже за най-малките кътчета, които се нуждаят от повече светлина. Още едно тяхно преимущество е че не отделят никаква топлота, което ги прави лесни за монтиране и приложимост съвсем на всички места.



TRAFFIC PROPERTIES е част от водеща корпорация, която включва компании, работещи в областта на охранителната активност, връзките, превоз, развлекателен бизнес, медии. Агенцията се занимава с посредничеството и консултирането при сделки на парцели, отдаване чартърен, строителство, консултантски услуги, пазарни разбори и други услуги, свързани с имотния бранш. Наред с това компанията предлага подпомагане при разпределяне на заеми, като работи с Българо Американска Кредитна банка, Банка Уникредит и Райфайзенбанк. TRAFFIC PROPERTIES предлага настоящи предложения и разполага с огромна база данни от парцели и купувачи, както и подробна информация и фотоси от всички предложения. Агенцията обезпечава и всички услуги, нужни на клиента: план за интериорни решения, осъществяване на довършителните действия, домоуправа и менажиране на парцела, в случай че е закупен с капиталова цел. Подробна информация и съвещания можете да получите на тел. 0876797979.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР