24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан, е

...
24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан, е
Коментари Харесай

Арестуваха 24-годишния шофьор на мерцедеса, предизвикал смъртта на Ферарио Спасов

24-годишен мъж от Лясковец, прочут на полицията, само че неосъждан, е водачът, помел със състезателен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов, заяви " ". Шофьорът е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с доста висока скорост. Хипотезите са за към 150 км/ч. Тя ще бъде открито с експертизи.

 

Сигналът за злополуката е получен в събота в 16.40 ч., прецизираха от полицията във Велико Търново. По натовареното трасе София - Варна известният треньор се прибирал от мач на тима си " Дунав " Лом към Ловеч, когато колата му била застигната откъм гърба от мерцедеса, който летял с висока скорост по мокрия асфалт в посока Велико Търново.

 

По незнайни аргументи 24-годишният Нончо не съумял да спре, блъснал голфа на известния футболен експерт откъм гърба и го изхвърлил в страни от пътя. Ферарио Спасов е умрял на място.

 

Младият водач от другата кола и спътницата му на 28 година били откарани в незабавна помощ с леки пострадвания. Установено е, че имат единствено охлузни рани, водачът и хематом на главата. Освободени са за домашно лекуване.

 

Той е тестван за алкохол и опиати - пробите са негативни. Взети са и кръвни проби за химичен разбор. Задържан е за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи.

 

Вчера беше черен ден за българския спорт - при злополука на пътя Ловеч-Плевен починаха и президентът и главен треньор на волейболния клуб " Олимпиец " (Плевен) Стефка Великова и двама състезатели от отбора.

 

Окръжна прокуратура-Велико Търново управлява следствие на тежък пътен случай, при който е умрял футболният треньор и деятел 

 

Под управлението на Окръжна прокуратура-Велико Търново на 11.11.2023 година е почнало следствие във връзка тежък пътен случай, оповестиха през днешния ден от държавното обвиняване.

 

Около 17,00 ч. на основен път I-4 София-Варна, в региона на село Шереметя, е настъпил удар сред два леки автомобила, движещи се в посока София, при който на място е умрял лидерът на единия - футболният треньор и активист Ферарио Спасов, на 61г.

 

Другият лидер и спътницата му са с леки пострадвания. Тестван е за приложимост на алкохол, като резултатът е негативен. Причините и събитията по злополуката ще бъдат изяснени в хода на следствието и при събиране на задоволително доказателства за отговорно държание, виновното лице ще бъде привлечено към отговорност, обявиха от прокуратурата.

Автор: dir.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР