24-годишен мъж беше заснет как рита беззащитно малко куче в

...
24-годишен мъж беше заснет как рита беззащитно малко куче в
Коментари Харесай

24-годишен мъж беше заснет да рита беззащитно малко куче

24-годишен мъж беше сниман по какъв начин рита беззащитно малко куче в коридора на жилищен блок в София, оповестява NOVA.

Сигналът за осъществената свирепост е получен в полицията на 2 юни. След това мъжът бил арестуван за 24 часа, а кучето е конфискувано и предадено на неправителствена организация. При оглед в жилището на причинителя е открита тревиста маса. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

„ Бих споделил, че това е по-скоро от меките случаи на принуждение над животни, само че даже към такива обществото демонстрира цялостна непоносимост. Но в някои обитаеми места, изключително в по-малките, това е всекидневие и там никой не се намесва ”, сподели Явор Гечев, природозащитник.

В случай, че станем очевидци на принуждение над животно, първо би трябвало да подадем сигнал на телефон 112. Ако те не окажат нужното подпомагане, може да потърсим дежурен прокурор. При по-леки прояви на принуждение БАБХ също имат пълномощията да оказват помощ, изясни Гечев. 

Наказателният кодекс планува 3 години затвор за увреждане, осакатяване или умъртвяване на животно. А когато става въпрос за свирепост, без потвърдено тежко увреждане, санкцията е от 500 до 1000 лева

„ Ние предложихме текстове, в които наказванията са леко повишени. Те бяха гласувани на първо четене в Народно събрание. Ако бъдат признати дефинитивно, наказването ще стане 4 години затвор ”, добави Гечев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР