24 февруари стана паметна дата за Европа и за света

...
24 февруари стана паметна дата за Европа и за света
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Случващото се в Украйна е начало на новото време в Европа

24 февруари стана паметна дата за Европа и за света - войната се върна. Време е за огромни дейности и действия. Сега би трябвало ние, политиците, да вземем огромните решения и да извървим огромните крачки. Кога, в случай че не в този момент? Както сподели Байдън, да използваме набраната скорост, да търсим нови взаимоотношения сред Европа и Съединени американски щати. Случващото се в Украйна е начало на новото време в Европа. Това сподели на изключителното съвещание на Европейския парламент, отдадено на рецесията в Украйна ръководителят на Европейската национална партия (ЕНП) Манфред Вебер.

" Следим подвизите на украинския народ. За тях, водени от президента Зеленски, свободата е най-важното. Те са решени да следват нашия европейски метод на живот. 24 февруари е Ден на свободата на Европа. Един и същ е шокът от съветския удар от Дъблин до Атина, от Лисабон до Рига, едни и същи са страстите. Когато Зеленски ни пита " добре пристигнали ли сме в Европейски Съюз, принадлежим ли към него? ", споделям от името на най-голямата партия в Европейски Съюз " Да, вие, принадлежите към Европейски Съюз, вие сте наши другари “, добави още Манфред Вебер.

" Путин е жесток агресор. Той приказва за шовинизъм, за автокрация. Ние сме тъкмо противоположното - желаеме да покажем почитание към всички. Киев демонстрира, че би трябвало да действаме. Договорихме се за невъобразим до момента пакет от наказания ", съобщи Вебер.

" Днес се вижда, че би трябвало да бъдем подготвени за още повече дейности. НАТО би трябвало да е по-силно, Европа да е по-силна военно и да се обединим. Случващото се в Киев демонстрира, че би трябвало да се приказва за енергийната политика, Зеления пакт, ускорението му, търсенето на нови енергийни съглашения. Кризата демонстрира, че сме обвързани в съдбовни връзки ", разяснява Манфред Вебер.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР