24-часови дежурства са въведени във Велико Търново като част от

...
24-часови дежурства са въведени във Велико Търново като част от
Коментари Харесай

Велико Търново е в готовност за очакваните снеговалежи

24-часови наряди са въведени във Велико Търново като част от предоставените от Общината действия по зимна поддръжка.

Над 1800 тона инертни материали – сол, пясъчно-солна примес и айсмелт срещу обледяване, са налични в базата на компанията реализатор. В подготвеност за работа са и 20 машини – снегорини, камиони за разпространяване и комбинирани машини. Осигурена е малогабаритна техника за кв. „ Варуша “.

Старопрестолният град е в подготвеност при утежняване на времето и осъществяване на прогнозите за снеговалежи през новата седмица, разяснява заместник-кметът проф. Георги Камарашев.

56 км. е първостепенната улична мрежа във Велико Търново. От тях 33 км. са основните транспортни улици, които се чистят с максимален приоритет и би трябвало да бъдат проходими до края на втория час от началото на снеговалежите.

85 души от общинското дружество „ Зелени системи “ ще се грижат за почистването на тротоари, паркове, пешеходни пространства, стълбища и други Те разполагат с четири роторни снегорина.

С задоволително количество пясъчно-солна примес и материали срещу замръзване разполага и компанията, която дава отговор за поддръжката на общинската пътна мрежа с дължина 200 км., техниката е в подготвеност.

Сформирани са дежурни екипи, които да реагират оптимално бързо при проблеми с тока, водата и оборудванията по газопреносната мрежа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР