24-часова стачка на лекарите в държавните болници е обявена в

...
24-часова стачка на лекарите в държавните болници е обявена в
Коментари Харесай

24-часова стачка на лекарите в Гърция

24-часова стачка на лекарите в държавните лечебни заведения е оповестена в Гърция, като се обслужват единствено незабавните случаи. Протестна проява ще се организира пред Народното събрание, а стачкуващите медици ще излязат пред всички лечебни заведения.
Стачкуващите през днешния ден лекари разясняват, че се задълбочава рецесията в опазването на здравето. След съглашение с кредиторите държавното управление внесе в Народното събрание за гласоподаване цялостна смяна както в заплащането на лекарите, по този начин и в наложителните часове на труд. От лекарския профсъюз упрекват, че вместо да се попълнят местата за медици в държавните лечебни заведения, се усилват часовете за работа.
Седмична дълготрайност, която постоянно доближава 60 часа, слага на риск качеството на обслужване на пациентите, предизвестяват медиците. Те желаят да се резервира наложителната 24-часова отмора след нощно дежурство, съобщи БНР.
От лекарския съюз оповестяват, че в случай че законът бъде признат през днешния ден, ще го нападат по правосъден път и имат вяра, че настояванията им ще бъдат реализирани. На доста от държавните лечебни заведения бяха сложени плакати " Повече средства за опазването на здравето ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР