24 ЧасаВнукът на Ламбо с него в болницата в Бургас,

...
24 ЧасаВнукът на Ламбо с него в болницата в Бургас,
Коментари Харесай

Сменят утре тазобедрената става на Стефан Данаилов след падане на мокра тераса

24 Часа

Внукът на Ламбо с него в болничното заведение в Бургас, обмисля се да го докарат в София за интервенцията

Тежко рухване на мокра тераса изпрати Стефан Данаилов в болница.

Това се случва в обичаното му местенце в Приморско - дребен апартамент, в който всяка лято прекарва с към този момент починалата си брачна половинка Мария и с внуците. Има единствено две стаи, само че е с голяма веранда с душ на нея, която е неговото желано кътче в жегите. Там се разхлажда. Едната от версиите за рухването му е, че терасата е била мокра и той се е подхлъзнал. Актьорът, който макар болежките с триумф играе в новата пиеса “Актрисата ”, в последно време разчита на така наречен датски скутер за пенсионери и рядко се придвижва без опора от близки хора.



След неприятното рухване на терасата

го намира

правилният му

водач Петър, който предлага незабавно да повикат “Бърза помощ ”. “Нищо ми няма, нещо си натъртих ребрата, ще полежа и ще ми мине ”, отвръща му Ламбо. Но през нощта на неделя против понеделник даже майор Деянов не устоява на все по-засилващите се болки. Накрая признава - би трябвало лекарска помощ!

Пристигналата незабавно кола за спешна помощ откарва Данаилов в болница “Бургасмед ” в 10,30 ч в понеделник.

Актьорът към този момент не крие, че очевидно има сериозен проблем. Прегледът демонстрира, че е счупена шийката на тазобедрената кост на левия му крайник. 76-годишният Мастер откри сили да предприеме морско турне с пиесата “Актрисата ”, в която играе швейцарски банкер, влюбен в театрална примадона (в ролята Аня Пенчева). Ролята не е огромна, само че самото наличие на Стефан Данаилов дава различен дух на спектакъла и препълва салоните.



“Всички сме оптимисти. Стефан е сега на мощни обезболяващи, тъй като би трябвало да бъде превозен до София - за това настояха столични лекари. Убедени сме в сполучливия завършек на тази нелепа история, само че няма да е нито бързо, нито елементарно. Предстои интервал на рехабилитация. Добре е да е в София, измежду близки до него хора, тъй като ще има потребност и от грижи, и от поддръжка ”, сподели за “24 часа ” близка на Данаилов.

Очаква се належащата интервенция да е в четвъртък при съществуване на обезпечен първокласен имплант.

Партньорът му в пиесата “Актрисата ” Ненчо Илчев научи от нас за случая. “Много тъжно. Желая му сполучливо излекуване и нови срещи на сцената ”, сподели той.

Свързахме се и със студенти на Мастера. Всички се надяват той още веднъж да им преподава наесен, въпреки негова дясна ръка да е племенницата му Росица Обрешкова, която следва неговите педагогичен препоръки.



Завръщането на Стефан Данаилов на сцената бе “провокирано ” от Аня Пенчева, която му предлага текста на пиесата “Актрисата ”. Специално за премиерата от Съединени американски щати долетя синът му Владимир, който насърчи татко си, че още веднъж е пред феновете: “На баща мястото му е на сцената, той има висок дух, той може ”, безапелационен беше Данаилов-младши. Актьорът е доста нервиран от цялата тази блъсканица към положението му.

“Жив съм.

Не загивам ”,

споделя той.

 



Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР