24 ЧасаЖертвите имали няколко апартамента в СофияРаботниците искали да вземат

...
24 ЧасаЖертвите имали няколко апартамента в СофияРаботниците искали да вземат
Коментари Харесай

След като убили треньора Йордан и жена му, майсторите чистили дома им с белина. МВР ги следило 7 дни

24 Часа

Жертвите имали няколко жилището в София

Работниците желали да вземат парите им

75-годишният някогашен треньор по битка Йордан Атанасов и брачната половинка му Марияна са убитите, разфасовани и изхвърлени край язовира до софийското село Негован.

В сряда криминалистите задържаха двама строителни служащи за зверското закононарушение.



Те са познавали жертвите си и са били наемани за ремонт на жилищата им. Мотивът за убийството е пари, стана ясно на брифинг на проверяващите от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Намерен е и револверът, с който са убити.

“Първо стигнахме до възможните причинители, по-късно стана ясно кои са жертвите ”, сподели вътрешният министър Младен Маринов. Двамата арестувани са престъпно проявени. Те са на 44 и на 39 година Убили Йордан и Марияна в жилището им в един от жилищата им в кв. “Иван Вазов ”.

За последните

10 години Йордан

и Марияна са

продали 7

жилища и

са купили 3

След убийството са ги нарязали и са ги превозили до язовира в Негован като са минали през цяла София. После се върнали в жилището и почнали да чистят с белина, само че не съумели да заличат всички биологични следи, сподели зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Министерство на вътрешните работи първо стига до възможните причинители на зверското ликвидиране. това се случва 7 дни преди да стане ясно кои са жертвите, сподели още министър Маринов. Двамата са следени непрекъснато. Съвсем умерено си работили, хапвали и даже обикаляли региона, където е кървавия апартамент. Анализирано е придвижването им в последните месеци по клетките на мобилния оператор. Близка на фамилията се свързва със чиновник на Министерство на вътрешните работи едвам в понеделник, с цел да заяви, че Йордан и Марияна ги няма. Така проверяващите сглобяват комплицирания пъзел по заплетения случай. Майсторите са арестувани на строителен обект отвън София в сряда.

Двамата съпрузи изчезнали преди повече от 40 дни. Дъщерята на Йордан незабавно се прибрала в България във вторник. В сряда тя пристигна и до жилището на родителите си на бул. “Витоша ”, само че отхвърли коментар за жестокото закононарушение. Живее непрекъснато в Нигерия, където татко ѝ е работил дълги години като треньор на националния тим на страната по битка.

Части от труповете на Йордан и Марияна бяха открити от риболовец до язовира в Негован преди 2 седмици. Телата им бяха в напреднал етап на разлагане и не можеха да бъдат разпознати дълго време.

Министерство на вътрешните работи пусна фотоси с облеклата на жертвите и потърси помощ от жителите. Издирваха се изчезнали мъж на възраст 65 - 75 година и жена на 45-55 година

Съпругата на Йордан Марияна Атанасова обаче е на 71 година

Дъщерята на

двамата съпрузи

не можела да

се свърже с тях

повече от месец

и половина. Тогава се свързала с приятелката си Нина. Казала, че другари на родителите ѝ също ги търсят.

“Започнах да чета за случая с труповете в Негован и попаднах на фотосите на облеклата. Баща ѝ носеше подобен вид спортни панталони. Тогава ѝ споделих да се обади в полицията ”, споделя Нина Стефанова. За последно с Йордан и Марияна говорила внучката им от Нигерия при започване на юли. Съседи пък го търсили на 10 август, с цел да заплати таксата за вход, само че той не отворил. Отогава никой не ги е виждал. Съседите не подали сигнал в полицията. Те знаели, че Йордан и Марияна имат вила Литаково и постоянно вървят там, изключително през лятото.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Ко
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР