24 часа1 млн. лева дължат чужденци за данъци на Чепеларе

...
24 часа1 млн. лева дължат чужденци за данъци на Чепеларе
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

1 млн. лв. дължат чужденци за налози на Чепеларе и Смолян

Чужденци, притежатели на парцели в Чепеларе и Смолян, дължат към 1 млн. лева за налог и такса боклук. Двете администрации изпитват големи компликации да издирят притежателите, а задълженията им порастват.

По данни на бюрото за локални налози и такси в Чепеларе отговорностите на чужденци са над 600 хиляди лева

" Тези задължения бяха над половин милион лв., само че откакто към този момент търсим подпомагане от 4-ма частни правосъдни реализатори, сумата понижава ", сподели Венера Аръчкова, зам.-кмет на Смолян.

Труд

ЧСИ завели 246 000 каузи против длъжници

ЧСИ завели 246 000 каузи против длъжници. Това е рекорден броя през последните 5 години. Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 година

Монитор

Безработни крадат непозната идентичност, с цел да бъдат наети

Безработни аплайват за работа с непозната идентичност за да усилят възможностите да бъдат наети. За тази порочна процедура сигнализират специалисти по асортимент на личния състав. Кандидатите намират оповестени в уеб сайтове за работа СV-та, избират човек с подобаващ опит за позицията, на която желаят да бъдат наети и копират целия професионален опит на " жертвата ".

Така бързо се снабдяват с професионален стаж, осигуряващ им изявление с евентуалния шеф. " Имаше случай на един мъж, който кандидатства за позиция на търговски представител. На изявлението беше попаднал на сътрудник, който е бил директен управител на индивида, чиято идентичност е била взета ", изясни пред " Монитор " Анелия Горгорова, член на Управителния съвет на Българската асоциация за ръководство на хора.

Стандарт

Погребват разграничени Ради и Илияна

Ради Енев и жена му Илияна, която той умъртви с нож и по-късно се самоуби в наличието не невръстното им дете, няма да бъдат заровени един до различен. 32-годишният мъж, който е имал душевен проблеми, бе заровен през вчерашния ден в село Свежен. Там живеят родителите му, откакто преотстъпили на сина си жилището в пловдивския квартал " Кючук Париж ". Катафалка пък откарала тялото на убитата Илияна в родния й Кюстендил. В събота две частни организации са взели тленните остатъци на Ради и жена му от Съдебна медицина в Пловдив. В неговия смъртен акт е записано " самоубийство ", а в този на жена му - " ликвидиране ".

Сега

Водещи адвокати сринаха от рецензии работата на Народното събрание

Законотворчеството на 44-тото национално заседание провокира същинска лавина от унищожителни рецензии. Само в границите на няколко дни водещи фигури в правото избухнаха против калпавата продукция на Народното събрание, доминиран от ГЕРБ и " Обединени патриоти ", само че прокарващ и странни закони на Движение за права и свободи.

Капитал дейли

Прокуратурата проверява седем лечебни заведения за занемареност

Частната кардиологична болница " Медика кор " подписва контракт с университетското здравно заведение в Русе и с многопрофилната болница във Враца да употребява чартърен пространствата им и да построи там кардиологични клиники. Такива отделения до преди осем години не е имало на територията и на двата града. С днешна дата обаче, отделението във Враца е затворено, а това в Русе - изнесено в различен медицински център. Причината - страната счита, че частната конструкция източва парите на държавната./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР