24 часа Софиянецът вече купува със заплатата си повече от

...
24 часа Софиянецът вече купува със заплатата си повече от
Коментари Харесай

Софиянецът вече купува със заплатата си повече от европеец, Снегът събори дървета на Петрохан



" 24 часа "

Софиянецът към този момент купува със заплатата си повече от европеец
По последни данни от Евростат в Перник, Сливен и Силистра са пет пъти по-бедни от столичани.
Стандартът на живот в София към този момент е над средноевропейския, което значи, че с приходите си един средностатистически софиянец може да си купи малко повече от средностатистическия жител на Европейски Съюз. Това заяви Институтът за пазарна стопанска система, базирайки се на последните районни данни на Евростат за 2015 година

Брутният вътрешен артикул на глава от популацията е 102% от междинното в Европейски Съюз в стандарт на покупателна дарба (СПС).

От института прецизират, че СПС е имагинерна валута, с една единица от която можеш да си купиш еднообразно количество артикули и услуги в другите страни.

" Стандарт "

Снегът събори дървета на " Петрохан "

Ограничено е придвижването за всички типове моторни средства през прохода " Петрохан ", от село Гинци до село Бързия. В сектора са паднали дървета от насъбрания по тях влажен сняг, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Обходният маршрут е през Искърското дефиле. Целта на подхванатото ограничаване е запазване живота и здравето на пътуващите и сигурност на придвижването. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, приканват от АПИ.

" Монитор "

Българин наказан на 10 година в Гърция за трафик и обезчестяване

Българин беше наказан на 10 години затвор в Гърция за трафик на хора и обезчестяване. Подсъдимият беше приет за отговорен за това, че държал българка като робиня, редовно я пребивал и изнасилвал. Присъстващите в правосъдната зала посрещнаха присъдата с ръкопляскания.

Всички опити на подсъдимия да показа действието като неразбирателство бяха отхвърлени от съда. Прокуратурата потвърди виновността на българина за това, че е държал като робиня 26-годишна българка и редовно е оказвал принуждение върху нея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР