24 часа София прави общински къщи за бедни Иновативни модулни

...
24 часа София прави общински къщи за бедни Иновативни модулни
Коментари Харесай

София прави общински къщи за бедни, Секира за джигитите на пътя, гласят жестоки наказания

" 24 часа "

София прави общински къщи за небогати

Иновативни модулни здания с жилища за небогати ще строи Столичната община.

Според проектите ще се проектират и изградят към 100 обществени жилища в столичните региони " Красна поляна " и " Слатина ". Причината е, че сега там живеят доста хора със обществени потребности - такива с ниски приходи и социалнослаби фамилии, излиза наяве от отчет, който Столичният общински съвет би трябвало да гласоподава на сесията си в четвъртък.

" Труд "

Столичната община купува 22 рейса на газ

Градската администрация в София ще купи 22 газови рейса, вместо 30 дизелови. Това ще стане, в случай че Столичният общински съвет одобри в четвъртък предлагането, импортирано с отчет на зам.-кмета по превоз Евгени Крусев. В него той желае СОС да анулира решението си от април 2016 година и да одобри новото предложение за газовите возила.

Миналата година градската администрация щеше да даде малко над 8,6 млн. лв. за 30 дизелови рейсове. Настоящото предложение е същата сума да отиде за 22 возила на природен газ. Броят на машините се понижава заради по-високата пазарна стойност на газовите рейсове, написа в отчета. Крусев стимулира с екологични съображения смяната на типа рейсове. " Дизеловия мотор и превоз е освен неефикасен и природо-несъобразен, само че и рисков в дълготраен проект за здравето и живота на хората ", написа в отчета.

" Стандарт "

Лиляна Павлова: България ще търси разговор и консенсус

България ще бъде ръководител на Съвета на Европейски Съюз, който търси разговор и консенсус. Това е декларирала министър Лиляна Павлова при показване целите на Българското председателство пред президента на Европейския парламент Антонио Таяни и ръководителите на политическите партии в Екологичен потенциал, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Посещението на делегацията в София е първото събитие на високо ниво от Българското председателство, което стартира през януари 2018 година Представителите на Екологичен потенциал се срещнаха с българското държавно управление.

" Монитор "

Секира за джигитите на пътя, гласят жестоки санкции

Жестока брадва чака нарушителите на разпоредбите за придвижване по пътищата. В момента се обдъжда фрапантно завишаване на глобите за джигитите, стана ясно от коментар на транспортния министър Ивайло Московски.

Междувременно стана ясно, че България е преди всичко по починали на пътя на глава от популацията в Европейски Съюз. На 1 млн. поданици на страната ни през 2016 година се падат 99 жертви на пътни катастрофи - съвсем двойно повече от междинното за Европейски Съюз, демонстрират данни на Евростат, които се оповестяват на фона на поредицата от тежки произшествия през последните дни, които единствено в Ловешко взеха над 10 жертви.

" Сега "

Нова такса " взаимност " ще оскъпи водата

ВиК мрежата в България се нуждае от колосални вложения и повишаването на водата е неизбежно. С нова такса " взаимност " - по 10 ст. за кубик, страната ще се опита да попълни част от недостига от 8 милиарда лева, нужни за справяне със загубите на вода и проблемите със снабдяването. Това ще залегне в напълно нов тарифен модел, написан в тактиката за водния бранш. Стратегията се готви в партньорство със Световната банка и ще бъде показана в края на годината, заяви през вчерашния ден зам.-министърът на районното развиване Малина Крумова по време на конгрес за ВиК бранша.

" Дума "

Ковачки съди миньори поради стачка

84 някогашни и сегашни миньори от Бобов дол бяха дадени под съд от притежателя на мината. Те бяха упрекнати за присъединяване в противозаконна стачка. Ход на делото в Окръжния съд в Кюстендил обаче не бе даден, тъй като ищецът " Въгледобив Бобовдол " нямаше собствен юрист в залата. Съдът изиска премахване на документални нередности от страна на мината, откакто откри и съществени пропуски в обвинителния акт. Ако желае делото да продължи, управлението би трябвало да внесе нова искова молба в 7-дневен период.

" Капитал дейли "

PISA: Половината български възпитаници не се оправят с работа в екип

Българските възпитаници на 15 и 16 години имат положителни настройки, само че едвам умерени умения за работа в екип. Така са систематизирани данните от дилемите за решение на проблеми в съдействие от последното интернационално проучване PISA. То бе извършено през 2015 година и в него участваха над 6 хиляди български възпитаници от девети клас. Миналата година организацията разгласява резултатите в главните области - четене, математика и естествени науки, които за следващ път разкриха притеснителни резултати на българските деветокласници, а в този момент обобщава и изводите за така наречен меки умения (soft skills) като работа в екип, решение на спорове, систематизиране на функции и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР