24 часа след спецакцията в Сливен и рекордната контрабанда за

...
24 часа след спецакцията в Сливен и рекордната контрабанда за
Коментари Харесай

Как е функционирал каналът за контрабанда в Сливен - участник в схемата говори

24 часа след спецакцията в Сливен и рекордната контрабанда за 2 милиона лв. - участник в схемата приказва пред медиите.

Една от дамите, пренасяла цигари в Англия твърди, че групата е продавала единствено стока с бандерол, а арестуваните златни кюлчета са от спестявания.

Една година е нужна на антимафиотите да ударят проведения канал сред България и Англия. Мулетата пренасяли цигари през ден, а парите прибирали в България. Вземали и обществени помощи от Острова, където се водели безработни.

Спецоперацията стартира през вчерашния ден в кооперация в центъра на Сливен и продължава през целия ден. На един от етажите живеят посоченият за водач на групата и негови близки. Открити са и огромно количество златни украшения.

Щилияна Данаилова е част от фамилията и от бизнеса с цигари. „ 20 стека цигари си закупувам, качвам се на самолета, хвърча си в Англия, персонална приложимост 10 стека, дали не мога да ги продам - мога. Дали не съм ги продавала - продавала съм ги, само че не в количество контрабанда, както го споделят, пране на пари “, споделя Щиляна пред BTV.

На разнообразни адреси са открити злато в чували и пачки в кашони за общо 2 милиона лв.. Според прокуратурата уредник е 54-годишен мъж с прякор Салим, съден за данъчни измами.

„ Видели ли сте някой ром да излезе на женитба без злато? Такъв има ли? Спестявал си е индивида. Не може да ги считат с колите, колите му са на погашение “, споделя Щиляна.

Организаторът на схемата и мъжете на две от шестте му дъщери са арестувани за 72 часа. Обвинени са за контрабанда и пране на пари, а прокуратурата ще желае за тях непрекъсната мярка задържане под стража.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР