24 часа след инцидента, при който падна фасадата на мола

...
24 часа след инцидента, при който падна фасадата на мола
Коментари Харесай

Започна разчистването на отломките от падналата фасада на мола в Благоевград

24 часа след случая, при който падна фасадата на мола в Благоевград, центърът на града продължава да е блокиран. Днес стартира и разчистването на отломките.
Разследват по какъв начин е паднала фасадата на мола в Благоевград Днес регионът е отцепен.
Прокуратурата се самосезира за случая и ще ревизира кой е отговорен – мощният вятър или некачественото осъществяване на обекта. Вчера тонове ламарини рухнаха пред очите на посетителите, случаят се размина без жертви и потърпевши.
Зам.-кметът на Благоевград: Концесионерът се грижи за сигурността на мола Щетите от вятъра са единствено материални
Кметът на Благоевград Атанас Камбитов съобщи, че съгласно него повода е или в осъществяването, или в проектирането,

„ То на друго място няма къде да е. Още повече, че слушам тука ураганни ветрове, истината е, че вятърът е мощен, само че не чак толкоз, че да има такива съществени щети”, разяснява Камбитов.

Собственик на постройката е общината, само че тя е отдадена на концесия. Фирмата, направила фасадата на комерсиалния център е от Варна. Неин представител пристигна в Благоевград, само че отхвърли коментар. По телефона зави, че строителството било по всички правила и единственият провинен е вятърът.

Снимка: btvnovinite.bg

Концесионерите са на същото мнение и обявиха, че компромис с качеството не е юридически.

„ Водещи проектанти и водещи строителни компании са го строили. Според тях мощния вятър е повода за цялата тази нелепа история, която извънредно доста ни тормози. Чакаме полицията да ни даде достъп, с цел да предприемем нужните дейности за обезопасяване и надлежно ремонтни дейности”, Николай Наков, концесионер.

Гаранцията на фасадата е изтекла преди към година. А от ДНСК резервираха безмълвие, базирайки се на почналото следствие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР