24 часа Разрешават на 200 000 жени да сменят частния

...
24 часа Разрешават на 200 000 жени да сменят частния
Коментари Харесай

Блокират сайтове с фалшиви намаления, Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта

24 часа

Разрешават на 200 000 дами да сменят частния фонд с Национален осигурителен институт за по-висока пенсия

200 000 дами ще получат втори късмет да трансферират към Националния застрахователен институт партидите си за втора пенсия, които са в частните фондове.

Тази мярка, с цел да не се стига до ситуацията две пенсии да са по-малко от една, разисква работна група на общественото министерство, фондовете, синдикатите и КФН, заяви пред " 24 часа " обществената министърка Деница Сачева.

Тя би трябвало да залегне в промени на КСО, които държавното управление ще разгласи през февруари.

Повечето от дамите, които стартират да излизат в пенсия от септември 2021 година, изпуснаха опцията да се трансферират в Национален осигурителен институт.

Както " 24 часа " писа, това стана, откакто някогашният обществен министър Бисер Петков и частните фондове бяха постигнали единодушие да не се приказва по тематиката.

Труд

Блокират уеб сайтове с подправени понижения

Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) ще има право да желае блокиране на достъпа до български уеб сайтове, които имат нелоялни търговски практики като да вземем за пример заблуждаваща реклама, подправени понижения, погрешна информация за предстоящите резултати от дадена стока или по различен метод нарушават правата на потребителите. Тези спомагателни права на КЗП ще бъдат дадени с промени в Закона за отбрана на потребителите, които бяха признати на второ четене от Комисията по икономическа политика и туризъм към Народното събрание.

Според новите текстове КЗП ще може да желае от доставчиците на хостинг услуги унищожаване на наличие от уеб сайтове в интернет или ограничение достъпа до онлайн магазини, в случай че търговците всеобщо нарушават правата на потребителите и сами не отстранен от уеб страницата неточните си търговски практики.

Монитор

Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта

Спецпрокуратурата влезе в сряда в Държавната комисия по
хазарта, която се намира в Центъра по хигиена на столичния бул. " Акад. Иван Гешов ". Преди обяд пред постройката стопираха 5-6 патрула на Охранителна полиция и два буса на Спецпрокуратурата.

На място беше нейния началник Димитър Петров и прокурор Ангел Кънев. В продължение на повече от 5 часа обвинителите търсеха документи, които събраха в кашон и изнесоха в късния следобяд. " Без коментар ", бяха единствените думи на Кънев, откакто си потегли дружно с сътрудниците си от постройката.

" Извършват се дейности по следствие на досъдебно произвеждане на Спецпрокуратурата ", сбито изясни и основният прокурор Иван Гешев.

Сега

Водата неизбежно би трябвало да нарастне

Ще реши ли основаването на държавен ВиК холдинг водната рецесия? Темата разяснява пред Българска национална телевизия Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

" Такива холдинги има по света, това няма да е българско изобретение. И той има някакво преимущество при създалата се обстановка - съобщи Велев. - Но до рецесията се стигна, и въобще до окаяното положение на ВиК мрежата в страната, по две аргументи. Едната е неналичието на вложения - те не се вършат, тъй като това ще оскъпи цената на водата.

Капитал дейли

Служебното ауди на зам.-министър Николай Нанков - благосъстоятелност на " ВиК Варна "

Автомобил, марка " Ауди ", модел А8, с регистрационен номер В4334РН постоянно може да бъде видян пред постройката на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) на столичната ул. " Св. св. Кирил и Методий ".

Колата се употребява сега от зам.-министърa на районното развиване Николай Нанков, само че е благосъстоятелност на " ВиК Варна ". Факт, който на фона на нестихващата водна рецесия в цялата страна повдига въпроса за какво ВиК сдружението е купило първокласен автомобил, от който на процедура няма потребност.

Дума

Експерти: Язовир " Студена " не може да бъде оздравял

Българска социалистическа партия остават разтревожени от водната рецесия. Това стана ясно по време на брифинг на партията.

Над 20 специалисти хидроинженери и строители са посъветвали Българска социалистическа партия за водната рецесия.

И други общини са пред заплаха от режими, посочи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. В рецесия сме, страната е в рецесия, хората са в рецесия, да не бързаме, добави тя и сподели, че се работи на парче, работи се сега, под паника и непрофесионално. Като голям минус тя вижда това, че властта не е изслушала специалистите.

Язовир " Студена " не може да бъде оздравял, счита инж. Лиляна Карафизиева. Перник е изгубен, нищо хубаво не мога да кажа по въпроса, посочи тя. Според нея положението на водоема е знаменателен за това по какъв начин се ръководят водите.

" Язовир " Студена " не може да бъде оздравял, двете му пълнещи деривации са изоставени и не се пълнят ", сподели тя. Инж. Карафизиева уточни, че язовирът седем пъти е бил с този размер на 1 юли. И направи извода, че аргументите за това, което виждаме през днешния ден, не е в Господ, а в ръководството.

Стандарт

Божков: Кой съм аз да приказвам с премиера?

Собственикът на футболния Левски Васил Божков приказва довечера пред публицисти и почитатели. Това стана на втората среща сред страните. На нея Божков призна, че в случай че се одържави
лотарията, то той няма да има опция да финансира клуба. Собственикът също по този начин сподели, че е подготвен да остане в клуба, защото вижда смисъл.

" Дали ще помогне това нещо за здравето на нацията този закон? Валери Симеонов закара вода и в Перник, както знаем. Феновете са тук, попитайте ги дали ще блокират София. Аз беседвам с тях за бъдещето на Левски и единствено за това. Информирал съм ги за следствията, които могат да станат ", сподели Васил Божков.

Земя

Общественици: Държавата се разпада, властта е несъответстваща

" Държавата се разпада, нацията е измежду най-бързо изчезващите в света, приходите са унизителни, стопанската система е инерционна и подвластна, а държавният бюджет - зле събиран и още по-зле разходван.

Управлението е превърнато в политическо празнодумство, фукане, даже с откровени неистини и фотоси с задгранични водачи, които все по-очевидно и интензивно се възползват от безволевото българско държавно управление...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР