24 часа По-лесни уроци, за да не се бяга от

...
24 часа По-лесни уроци, за да не се бяга от
Коментари Харесай

По-лесни уроци, за да не се бяга от училище, Бензинът отново поскъпва шоково

24 часа

По-лесни уроци, с цел да не се бяга от учебно заведение

Трябва да има съществено олекотяване на образователното наличие, тъй като сега то се явява непостижимо за доста деца. Това съобщи зам.-министърът на образованието Деница Сачева, отговорник по механизма за връщане на децата в клас.

41 000 деца, които не са ходели на учебно заведение, към този момент са вкарани в клас в 940 образователни заведения в цялата страна, регистрира тя.

" В момента напъните ни са ориентирани към това да ги задържим ", акцентира Сачева. Тя подсети, че неприятното притежаване на български е измежду аргументите за сложното привличане на децата от уязвимите групи към образователния развой.

Труд

Тежки санкции от Европейска комисия поради " зеления " безпорядък в Натура 2000

Наказателни процедури и тежки санкции ще наложи Европейската комисия (ЕК) на България, в случай че държавното управление в София не одобри измененията в Закона за биологичното многообразие (ЗБР), научи " Труд " от свои източници в Брюксел.

С корекциите в нормативния акт Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще постави ред в хаоса, основан от " еколозите " от обединението " За да остане природа в България ", обрисували границите на Натура 2000 у нас преди 12 години.

Въпреки опасността от тежки санкции от Европейска комисия, измененията в Закон за биологичното разнообразие към този момент втора седмица отлежават в Министерския съвет. Те бяха в дневния ред на съвещанието от 10 април като точка 4Б. От стенограмата на държавния уебсайт се вижда, че одобряването на текстовете е " отсрочено за доуточняване " от премиера Бойко Борисов. С това отсрочване министър-председателят вкарва България право в клопката на наказателните процедури и санкциите, които могат да доближат десетки хиляди евро дневно.

Монитор

Посрещат папа Франциск със остаряла българска ария

Песента ще бъде изпълнена по време на литургията, на която светият отец ще даде първо причестяване на 250 български деца. " Избрали сме по-живи църковни песни. Всичко е поради децата, да има тръпка, да могат и те да пеят ", споделя диригентът на църковния хор и оркестъра в Раковски Янко Павлов.

В Раковски са дали и за претапициране трона, на който ще седне папата по време на визитата си в Раковски. Досега тронът е бил съхраняван в пловдивската черква " Св. Лудвиг ". Той е поверен за реституция на локалния занаятчия Петър Дандов.

Стандарт

Как да познаем българско ли е агнешкото

Много българи избират да купят за празника агнешко, създадено у нас. Но от време на време търговците може да се опитат да пробутат вносно месо.

От овцевъдната асоциация сигнализират, че на пазара се продава агнешко с неразбираеми печати, като цената му е с 20% по-ниска.

Сега

Бензинът още веднъж нараства шоково

Цените на бензина в България потеглиха внезапно нагоре. Само няколко месеца след всеобщите есенни митинги, обхванали страната поради повишаването на горивата и след успокояването на цените през зимата, всеобщият бензин А 95 гони рекордни за тази година стойности. От средата на март до момента нарастването е приблизително с 12 ст. за литър. От 2.08 лева на 14 март в този момент всеобщият бензин е приблизително 2.20 лева Пет огромни вериги по традиция поддържат идентични междинни цени - 2.22 лева за литър.

Капитал дейли

Записки по габровското въстание

Вдясно по пътя за Велико Търново, в края на Габрово, се намира ул. " Батак ". По тясната уличка нагоре са ситуирани десетина къщи - част от тях тухлени, други вид бараки. В събота следобяд по улицата и пред къщите не се виждат хора, единствено дузина кучета. " Изнесоха се нанякъде тази заран ", споделя Милан, чиято къща е при започване на улицата и много контрастира на останалите постройки - на два етажа, измазана и с добре поддържан двор. " Аз съм на 74 години и пребивавам тук от 30 години. С ромите, които живеят нагоре по улицата, за тези години сме нямали никакви проблеми. Синът ми е служител на реда и в този момент около митингите не се е прибирал две денонощия. Той израсна с децата им, играли са си дружно, били са се, само че до такива неща не се е стигало ", споделя той.

Дума

Родители съдят Столичната община

Сдружението " Настоящи и бъдещи майки " вкара в съда наредбата за банкет на деца в детски градини и предучилищни групи в учебните заведения в София. Това става единствено няколко дни, преди да бъде оповестено първото класиране на признатите деца, което се чака с паника от доста родители поради неналичието тук-там.

Сдружението оспорва преимуществото, което се дава на близнаци, на втори деца и на братя и сестри, родени с разлика от две години. Според последните промени на наредбата от февруари те имат право на спомагателна точка и по този начин на процедура получават опцията за сигурен банкет. В същото време обаче на доста места се получава по този начин, че по тези три критерия децата вземат всички отпуснати места и останалите нямат никаква опция да бъдат записани в градини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР