24 часа Папа Франциск благослови 250 деца в Раковски Ние

...
24 часа Папа Франциск благослови 250 деца в Раковски Ние
Коментари Харесай

Папа Франциск благослови 250 деца в Раковски, Пехотата отсрами отново българската армия

24 часа

Папа Франциск благослови 250 деца в Раковски

" Ние те обичаме, ние те обичаме! "

Това скандираха мощно в продължение на няколко минути 250 деца, които персонално получиха първо причестяване от папа Франциск в Раковски в понеделник.

Хиляди католици следиха тайнството на огромни екрани от площада пред църквата " Пресвето сърце Исусово ". В нея бяха позволени единствено децата и по един родител. Някои от тях плачеха от наслада, а хлапетата бяха безусловно хипнотизирани от думите на папата.

Улиците на католическата столица на България започнаха да се изпълват с народ три часа преди идването на Франциск. Цялото трасе от Пловдив до градчето, което е на разстояние над 20 километра, беше завардено от полиция и жандармерия.

Труд

Пехотата отсрами още веднъж българската войска

И тази година пехотата бе лицето на войската, което я показа пред жителите и посетители те на столицата, пристигнали да видят парада на войската. Както демонстрира историята, тя постоянно е побеждавала в борбите за оцеляване на България.

Близо 1000 бойци в 10 блока от Въоръжените сили маршируваха на жълтите павета на пл. " Княз Александър I Батенберг " за 6 май. Представителен блок с бойни знамена светини, отпред със Самарското знаме, поведе армейския церемониал. В строя обаче знаменосците държаха копие на знамето.

Монитор

Бием градушките с 13 000 ракети

С към 13 000 ракети ще разполага ведомството за битка с градушките през новия сезон с цел да извалява наложително най-опасните облаци, оповестиха от ИА " Борба с градушките ". До момента са доставени 4870, като на всяка ракетна площадка авансово са доставени 20 ракети. До дни следва сключването на контракт за закупуването на още 8000 ракети. През предходната година са обработените 1346 градоопасни облака, като за задачата са употребявани 12 806 ракети.

От организацията прецизират още, че личният състав на към този момент съществуващите полигони не е изменен. Нови хора са назначени в новите два - в с. Тъжа, Старозагорско, и в Хасково. Те са минали двуседмичен курс, извършен от експерти от системата на ИАБГ.

Стандарт

Патриархът: Уважение да, само че не и компромис с вярата

Ние, Българската православна черква, сме уверени, че във връзка с вярата взаимни отстъпки не може да има, сподели Н. Св. Неофит. " Добре пристигнали в земите, носителки на наследството на светите равноапостолни Кирил и Методий, на свети княз Борис-Михаил Покръстител, на свети Климент Охридски и на доста други Божии светци и угодници, с помощта на чието просветителско дело през IX и X век християнството се популяризира в Европа и оттатък нейните лимити ". С тези думи патриарх Неофит посрещна в неделя папа Франциск в Синодалната палата.

Сега

Румънците ни давят накрай мониторинга

Брюксел обнови българската поговорка, че власите се давят накрай Дунава, като добави и българите. Еврокомисарката по правораздаването Вера Юрова ненадейно разгласи в края на април, че актуалната Еврокомисия няма да приключи мониторинга над България и Румъния, макар че нейният ръководител Жан-Клод Юнкер даде обещание противоположното при започване на мандата си. С наближаването на евроизборите се вижда близкият завършек на комисията " Юнкер ", само че Букурещ и София няма да стигнат до заветния бряг, тъй като близо до него, на плиткото, се пълнят с вода като скачени съдове и потъват.

Капитал дейли

Държавната Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " е на рекордна загуба от 330 млн. лева

Гигантска загуба от 332 млн. лева регистрира държавната Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " за 2018 година Подобен отрицателен резултат евентуално е безспорен връх в корпоративната история на България. Сумата е над половината от приходите, които има въглищната централа за предходната година.

От финансовия доклад на сдружението излиза наяве, че негативният финансов резултат е два пъти по-голям от регистрирания за 2017 година, като главната причина е нарасналата цена на въглеродните излъчвания. Общо насъбраната загуба към този момент е 605.5 млн. лева, а задълженията са над 864 млн. лв.. ТЕЦ-ът безусловно е изправен пред банкрут, защото настоящите му пасиви надвишават активите с близо 909 млн. лв..

Дума

Румен Радев: Безмълвието през днешния ден може да ни коства скъпо на следващия ден

Безмълвието през днешния ден може да коства скъпо на подчинените и на данъкоплатците на следващия ден. Това предизвестие насочи президентът Румен Радев в словото си във връзка Деня на храбростта и празника на Българската войска 6 май. Държавният глава по традиция приказва преди началото на парада на пл. " Александър I Батенберг ".

В деня на храбростта да отдадем дължимото и на всички българи, които водят война за истината, въстават против произвола и застоя, прикани Румен Радев.

Малко са страните, съхранили своето име, религия и език през многовековни превратности и тествания. Ако през днешния ден България е една от тях, то е тъй като нашият народ е изпитал и осъзнал нуждата от единството на меч, дух и слово. Затова на днешния ярък християнски празник - Гергьовден, нашият народ отдава своето самопризнание към своите войни и отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската войска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР