24 часа Откриха край Варна кораб на 2500 г. -

...
24 часа Откриха край Варна кораб на 2500 г. -
Коментари Харесай

Откриха край Варна кораб на 2500 г., Бой за гроздето

" 24 часа "

Откриха край Варна транспортен съд на 2500 година - като нов, с изправена мачта

Един от най-старите и най-добре непокътнати потънали кораби в света е открит южно от Варна при неповторима експедиция по подводна археология, в която са взели участие учени от целия свят, в това число и българи.

Археолозите са достигнали до древногръцкия кораб посредством специфични роботизирани устройства на 2000 м дълбочина. Корабът датира от IV-V в. пр.н.е., разгласи проф. Джон Адамс от Университета в Саутхемптън. Той е началник на Black Sea MAP, един от най-големите планове за морска археология.

" Корабът беше с изправена мачта, като че ли за не бе претърпял съвсем никаква смяна. Ако по-рано ми бяха споделили, че ще видя такова нещо, нямаше да допускам ", сподели проф. Адамс.

" Стандарт "

Бой за гроздето

Битка за гроздето се развихри в разгара на акцията по прибиране на винените сортове. За първи път от десетилетие някои винпроми заплащат авансово, което кара другите да наддават, похвалиха се лозари. Така мерлото и кабернето вървят сред 70 ст. и левче в другите краища на страната, Совиньон блан е 90 ст.- 1 лев, а ароматните сортове като мускат отонел доближават до 1,20 лева за кг.

Причината за високите цени е, че поради жегите и градушките гроздето е с 20-25% по-малко от предстоящото. То обаче е доста добре узряло и с отлична захарност.

" Монитор "

Бойко Борисов: Не е добра процедура да ми се дават препоръки оттатък Океана

Мисля, че не е добра процедура да ми се дават препоръки оттатък Океана. Аз показвам почитание към всички и си нося своята отговорност. А като пристигна президента, ще седнем и ще приказваме. Московски желае да се хвърля под влака, в случай че не му сменя вагоните и локомотивите, тъй че прави се по този начин, че да се направи най-хубавото за армията. Има пенсионери, има Министерство на вътрешните работи, доктори, учители, инфраструктурни планове.... Всеки си тегли черата към себе си. Аз в никакъв случай не съм лобирал, не съм бил в никакъв случай лобист, а ни нарекоха лобисти. Не е почтено да се приказва по този начин. Държавническата политика е да намериш салдото сред всички искащи. Сега Боил Банов ми споделя - 10 млн за театрите и артистите най-малко..... 3 млрд да заминат за самолети по тази логичност. Ще ги дадем, само че ще се пазарим.

" Сега "

Кабинетът желае да се улесни вносът на непознати служащи

В опит да пребори демографската рецесия и неналичието на фрагменти у нас кабинетът ще предложи съществени облекчения за компании, които желаят да наемат чужденци от страни отвън Европейски Съюз. Сезонните служащи, които в този момент се наемат с работна виза за 90 дни, към този момент ще могат да остават в страната до девет месеца. Синята карта, с която се наемат висококвалифицираните експерти от трети страни, ще важи към този момент за 4 години вместо за една година и ще важи за всички специалности.

" Дума "

ГЕРБ разчистват път за Ф-16

Управляващото болшинство направи следващ ход, с който усили възможностите на американците да пробутат на България обичаните на ГЕРБ Ф-16. Временната парламентарна комисия за изследване на избора за пазаруване на нови изтребители предлага да стартираме изначало договарянията и набирането на предложения да стартират изначало.

От Ню Йорк Румен Радев посъветва Бойко Борисов да провежда съветниците и депутатите си да прочетат деликатно документите. " Нека не го заблуждават с глупави мнения. Не може да си прочел един хвърчащ документ, а има още 100 такива, да излизаш и да казваш най-странни и нелепи изказвания ", съобщи президентът. Той добави, че националната сигурност не се гради с ежедневна промяна на позициите.

" Капитал дейли "

Новите двама надзорници в КФН ще са партийно подвластни

Бившият изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите Бойко Атанасов и депутатката от ГЕРБ Диана Йорданова ще бъдат номинирани за заместник-председатели на КФН, научи " Капитал " от три разнообразни източника. Според информацията Атанасов ще бъде препоръчан за началник на дирекция " Надзор на капиталовата активност ", а Йорданова - за осигурителния контрол. И двамата са политически кандидатури, а не експертни фигури: първият е свързван с Движение за права и свободи, а в този момент е номиниран от Патриотичния фронт, а Йорданова е народен представител от ГЕРБ и някогашен бургаски общински консултант. И двамата нямат опит в секторите, които ще управляват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР